Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ινδονησία: Σε λίγες ημέρες η εκτέλεση των δύο Αυστραλών

Η αυστραλιανή κυβέρνηση έκανε λόγω για «απίστευτη έλλειψη ευαισθησίας» ενώ διαμαρτυρήθηκε και για την υπερβολική χρήση βίας σε βάρος των δυο Αυστραλών.

Ινδονησία: Σε λίγες ημέρες η εκτέλεση των δύο Αυστραλών
Επισήμως και με τον πλέον έντονο τρόπο η αυστραλιανή κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι αξιωματούχος της ινδονησιακής αστυνομίας φωτογραφήθηκε και έβγαλε «σέλφι» χαμογελαστός και περήφανος δίπλα στους δυο Αυστραλούς που μεταφέρονταν αεροπορικώς στον τόπο όπου πρόκειται να εκτελεστούν.

Ο αρχηγός της ινδονησιακής αστυνομίας στο Ντενπασάρ, Τζόκο Χάρι Ουτόμο, δικαιολογήθηκε αργότερα ότι «δεν γνώριζε» πως τον φωτογράφιζαν μέσα στο αεροσκάφος να «καμαρώνει» δίπλα στους μελλοθάνατους και είπε ότι προσπαθούσε να τους «εμψυχώσει».

Έγινε όμως γνωστό ότι οι φωτογραφίες αυτές πουλήθηκαν έναντι σημαντικής αμοιβής στον εγχώριο και διεθνή Τύπο.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση έκανε λόγω για «απίστευτη έλλειψη ευαισθησίας» ενώ διαμαρτυρήθηκε και για την υπερβολική χρήση βίας σε βάρος των δυο Αυστραλών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης η εκτέλεση των δυο Αυστραλών θα καθυστερήσει για δέκα μέρες «για νομικούς λόγους».

Νωρίτερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ινδονησίας δήλωσε ότι η Τζακάρτα απέρριψε την πρόταση της Αυστραλίας για ανταλλαγή κρατουμένων, ενώ το περιβάλλον του ινδονήσιου προέδρου κατέστησε σαφές ότι «αυτό είναι αντισυνταγματικό».

Χθες η Αυστραλή υπουργός Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ πρότεινε στην κυβέρνηση της Ινδονησίας ανταλλαγή κρατουμένων, σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσει τη ζωή των δύο Αυστραλών, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε θάνατο για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Οι προγραμματισμένες εκτελέσεις των Μιουράν Σουκουμαράν, 33 ετών, και 'Αντριου Τσαν, 31 ετών, έχουν επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αφού οι εκκλήσεις της Αυστραλίας για μη εκτέλεση της ποινής τους έχουν απορριφθεί από την Τζακάρτα.

Οι δύο Αυστραλοί έχουν μεταφερθεί στο νησί-φυλακή Νουσακάμπανγκαν όπου θα λάβουν χώρα οι εκτελέσεις.

Περιλαμβάνονται σε 11 θανατοποινίτες που πρόκειται να εκτελεστούν μέσα σε λίγες ημέρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v