Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυβερνητικές πηγές: Θετική ανταπόκριση Ντάισελμπλουμ

Όπως σημειώνουν, ο πρόεδρος του Eurogroup στην απαντητική του επιστολή προς τον Γ. Βαρουφάκη επισημαίνει την ανάγκη να συνεχιστούν οι συνομιλίες τόσο στο EWG όσο και ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια για να υλοποιηθεί η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου. Τι είπε ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ.

Κυβερνητικές πηγές: Θετική ανταπόκριση Ντάισελμπλουμ
Θετική είναι η ανταπόκριση του επικεφαλής του Εurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, στις προτάσεις που του έστειλε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Η απάντηση του κ. Ντάισεμπλουμ έφθασε, αργά το βράδυ της ΠΑρασκευής, στον κ. Βαρουφάκη και σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, «με την επιστολή του ανταποκρίνεται θετικά στον Ελληνα Υπουργό και επισημαίνει την ανάγκη να συνεχιστούν οι συνομιλίες τόσο στο Euroworking Group όσο και ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου».

Η κυβέρνηση συνεχίζει με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων με στόχο την ανακούφιση της κοινωνίας και την επανεκκίνηση της οικονομίας, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Βαρουφάκης: Σαφώς επιθυμούμε την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων

Εξάλλου, σε συνάντηση του «think tank» Aspen Institute, που πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, στη Βενετία, συμμετέχει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης.

Από τα κύρια θέματα της συζήτησης ήταν η κρίση στην ευρωζώνη και οι δυνατότητες αντιμετώπισής της.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι το βασικό θέμα αφορά τον τρόπο έγκρισης και εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και την διαδικασία με την οποία αυτές θα κριθούν, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση σαφώς επιθυμεί την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και ότι το κύριο ζήτημα αφορά την ένταξή τους σε ένα γενικότερο ευρωπαϊκό πλαίσιο, θετικό για όλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v