Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Google+ διαιρείται σε τρεις υπηρεσίες

Photos, Stream και Hangouts οι νέες υπηρεσίες.

  • Real.gr
Το Google+ διαιρείται σε τρεις υπηρεσίες
Η Google αποφάσισε να διαιρέσει το κοινωνικό της δίκτυο Google+ σε τρεις επιμέρους τομείς, εκ των οποίων οι δύο θα είναι οι Photos και Streams.

Η ανακοίνωση για τον διαχωρισμό των υπηρεσιών του Google+ ήρθε δια στόματος Bradley Horowitz, πρώην αντιπροέδρου του τμήματος προϊοντικής ανάπτυξης, που αναλαμβάνει να ηγηθεί των δύο νέων υπηρεσιών.

Ο τρίτος τομέας θα είναι το Hangouts, η υπηρεσία επικοινωνίας της Google με στόχο να την κάνει περισσότερο γνωστή σε όσους δεν έχουν profile στο Google+.

Όσον αφορά τις δύο υπηρεσίες, η Photos θα επεξεργάζεται τις φωτογραφίες [άλλωστε το Google+ έχει ήδη καλά εργαλεία επεξεργασίας] που θέλει ο χρήστης, ενώ η Stream θα αναλαμβάνει να ενημερώνει τον χρήστη για νέα από συγκεκριμένες πηγές, θυμίζοντας ελαφρώς έναν RSS reader, αλλά στη σύγχρονη 'social media μορφή' του.

Αυτή η στροφή της Google και ουσιαστικά κατάργηση του Google+ με την τωρινή του μορφή, οφείλεται κυρίως στους μηδενικούς ενεργούς χρήστες.

Πιο συγκεκριμένα, από τα 2,2 δισ. προφίλ στο Google+, μόλις το 9% είναι ενεργό, ενώ από αυτό το μικρό ποσοστό, το 37% εμφανίζει ως πλέον πρόσφατη δραστηριότητα σχόλιο σε video του YouTube, ενώ ένα 8% την αλλαγή εικόνας προφίλ.

Παράλληλα, το Google Drive ετοιμάζει ένα χαρακτηριστικό αντίστοιχο των Camera Upload και Camera Backup των Dropbox και OneDrive αντιστοίχως, δηλαδή μία λειτουργία αυτόματου backup των φωτογραφιών και video του κινητού στην cloud υπηρεσία.

Μέχρι πρότινος υπήρχε η δυνατότητα αυτόματου upload στο Google+, αλλά με τον διαχωρισμό που αναφέραμε παραπάνω, αυτό παύει να ισχύει.

Τέλος, αυτό το νέο χαρακτηριστικό του Google Drive, πιθανώς να οφείλεται στην εξαγορά της εφαρμογής Odysee από την Google, μίας εφαρμογής iOS και Android που κάνει upload ιδιωτικά και αυτόματα φωτογραφίες και βίντεο από τη συσκευή του χρήστη στα... σύννεφα.

Πηγή: e-pcmag.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v