Διπλωματική γκάφα εις βάρος της Γερμανίας!

Συγγνώμη του Ρουμάνου ΥΠΕΞ στον Γερμανό ομόλογό του για τη γερμανική σημαία επάνω στον χάρτη της Γαλλίας. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

  • Real.gr
Διπλωματική γκάφα εις βάρος της Γερμανίας!
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας Μπογκντάν Αουρέσκου αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ για την μπροσούρα που τού παρέδωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βουκουρέστι με τη σημαία της Γερμανίας τυπωμένη επάνω στον χάρτη της... Γαλλίας.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε χθες αυθημερόν επίσκεψη στη Ρουμανία με την ευκαιρία της επετείου των 135 ετών διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.



"Με την ευκαιρία των 135 ετών των διπλωματικών μας σχέσεων, θα ήθελα να σάς παρουσιάσω αυτήν την πολύ όμορφη μπροσούρα που έχω ήδη επιδώσει στον υπουργό Σταϊνμάγερ", δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Μπογκντάν Αουρέσκου , παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφους το φυλλάδιο στο εξώφυλλο του οποίου υπήρχε το περίγραμμα της Ρουμανίας καλυμμένο με τη ρουμανική σημαία, και το περίγραμμα της Γαλλίας καλυμμένο με τη γερμανική σημαία, την ώρα που ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών έδειχνε με πλατύ χαμόγελο στους δημοσιογράφους την μπροσούρα.



Οταν ερωτήθηκε για την γκάφα από δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η εκπρόσωπος του ρουμανικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι επρόκειτο για μία πρωτοβουλία του ρουμανικού πρακτορείου ειδήσεων Αgerpress, την οποία υποδέχθηκε με ενθουσιασμό το υπουργείο Εξωτερικών.

"Αυτό που έχει σημασία είναι το περιεχόμενο της μπροσούρας, δηλαδή οι φωτογραφίες του ιστορικού αρχείου του Αgerpress", πρόσθεσε η εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι το πρακτορείο υποσχέθηκε να διορθώσει το λάθος. "Σε κάθε περίπτωση δεν υπήρχε παρά ένα αντίτυπο", είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v