Στρατούλης: Θα βαδίσουμε με βάση το πρόγραμμά μας

Οταν λέμε τεχνικά κλιμάκια εννοούμε τεχνικά κλιμάκια. Οι υπουργοί και οι βουλευτές είναι εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό, μιλάνε μόνο με πολιτικά όργανα της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στρατούλης: Θα βαδίσουμε με βάση το πρόγραμμά μας
Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η διαπραγμάτευση με τα κλιμάκια, ενώ απάντησε και στο ερώτημα αν τα τεχνικά κλιμάκια που θα έρθουν στην Αθήνα θα εγκατασταθούν στο γραφείο του όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν.

«Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Οταν λέμε τεχνικά κλιμάκια εννοούμε τεχνικά κλιμάκια. Οι υπουργοί και οι βουλευτές είναι εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό, μιλάνε μόνο με πολιτικά όργανα της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επομένως αυτό που βλέπαμε τα 5 τελευταία χρόνια να έρχονται υπαλληλίσκοι των υπαλλήλων της τρόικας και των δανειστών και να εξευτελίζουν ολόκληρους υπουργούς κουνώντας τους το δάχτυλο, τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει να ξαναδούμε ποτέ.
 
Τελείωσε, με την ψήφο των Ελλήνων και των Ελληνίδων 25 Ιανουαρίου και όσοι το κατάλαβαν το κατάλαβαν αλλιώς θα το δούνε στην πράξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.

Στο ερώτημα σχετικά με το τι προβλέπει η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης απάντησε: «Εύλογη η απορία σας, αλλά νομίζω ότι την έχουμε λύσει στην πράξη.




Οταν καταθέσαμε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και για διάφορα άλλα ζητήματα που ήδη κουβεντιάζεται στη Βουλή και επί της αρχής έχει πάρει την ψήφο των βουλευτών δεν ρωτήσαμε κανέναν.

Ο Σόιμπλε αντέδρασε, η ελληνική κυβέρνηση απάντησε ότι ήταν αναγκαίο αυτό το νομοσχέδιο για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες που είχαν οι ανθρωποκτόνες πολιτικές της τρόικας που δημιούργησαν τους φτωχούς, τους άστεγους, τους πεινασμένους και αυτούς που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, τους οποίους εμείς ως κυβέρνηση του ελληνικού λαού οφείλουμε να καλύψουμε».

Και σημείωσε ο κ. Στρατούλης: «Ανεξάρτητα τη συμφωνία που έχουμε στις 20 Φεβρουαρίου, η συμφωνία αυτή σε καμία περίπτωση δεν θα μας αποτρέψει από το να εφαρμόσουμε κατά γράμμα τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού που ψηφίστηκαν από 162 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου. Θα βαδίσουμε με βάση το πρόγραμμά μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v