Κόντρα μεταξύ Ζωής και αντιπολίτευσης

Σε τροχιά σύγκρουσης με την πρόεδρο της Βουλής βρίσκονται ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.

  • Real.gr
Κόντρα μεταξύ Ζωής και αντιπολίτευσης
Σε τροχιά σύγκρουσης με την πρόεδρο της Βουλής βρίσκεται η αντιπολίτευση. ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ προχώρησαν σε αιχμηρές ανακοινώσεις και σχόλια για τον τρόπο που λειτουργεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου και άφησαν να εννοηθεί ότι υπάρχουν σκοπιμότητες στις καθυστερήσεις συγκρότησης κοινοβουλευτικών οργάνων.

Την ίδια ώρα, μετά και τις διαμαρτυρίες των κομμάτων, συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά η Διάσκεψη των Προέδρων, το όργανο που προγραμματίζει το κοινοβουλευτικό έργο. Από το γραφείο της Ζωής Κωνσταντοπούλου υπήρξε επικοινωνία με τα κόμματα που ενημερώθηκαν ότι η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 15:30. Μάλιστα, από το γραφείο της προέδρου της Βουλής λέγεται ότι έχει εδώ και μέρες προγραμματιστεί να γίνει αυτή την εβδομάδα η Διάσκεψη και ότι χθες ολοκληρώθηκε η συγκρότηση των επιτροπών.  

Κοινοβουλευτικοί κύκλοι της ΝΔ τόνιζαν χθες: «Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να λειτουργεί την Βουλή σαν να είναι το σπίτι του. Γιατί δεν λειτουργεί η επιτροπή Θεσμών; Ποιος ευθύνεται για τη μη συγκρότησή της; Πότε θα λειτουργήσει η διάσκεψη των προέδρων;». «Ως εδώ. Δεν θα ξεκινάει η Βουλή όποτε το θέλει η πρόεδρος» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Από την πλευρά του, το Ποτάμι έθεσε θέμα ορθής, διαφανούς και δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου και σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «προσωπικούς σχεδιασμούς της κ. Κωνσταντοπούλου: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί ο διαρκής αιφνιδιασμός κόμματων και βουλευτών από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αλλά και τους “προσωπικούς σχεδιασμούς” της Προέδρου της Βουλής».

Το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «ωμή και κατάφωρη» παραβίαση του κανονισμού της Βουλής: «Επιτέλους η κ. Κωνσταντοπούλου πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως χώρος τηλεοπτικής προβολής και ανάδειξης των ατομικών πρωτοβουλιών της».

Ενοχλημένοι στη ΝΔ για το «στήσιμο»

Πάντως, στη ΝΔ έχουν έναν ακόμη λόγο να είναι ενοχλημένοι με την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όπως αναφέρει η Συγγρού, είχε κλειστεί ραντεβού της προέδρου της Βουλής και του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη για χθες το μεσημέρι, στις 16:00.

Και ενώ ο κ. Πλακιωτάκης ήταν συνεπής, η πρόεδρος της Βουλής δεν ήταν στο γραφείο και ούτε ενημέρωσε ότι θα αναβληθεί η συνάντηση. Μάλιστα, σε ερώτηση κοινοβουλευτικών συντακτών αν πρόκειται να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Βουλής, κύκλοι της ΝΔ απάντησαν ως εξής: «Το τι θα κάνουμε και πότε θα το κρίνουμε εμείς».



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v