Χαλάει από σήμερα ο καιρός

Άστατο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε σήμερα. Αναλυτικά η πρόγνωση.

  • Real.gr
Χαλάει από σήμερα ο καιρός
Άστατο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως το Αιγαίο και την Πελοπόννησο, περιμένουμε σήμερα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ενώ τα φαινόμενα στο Αιγαίο πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 14 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 3 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 9 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί.

Πιο αναλυτικά:

Άστατο καιρό με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι στα Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Παροδικές νεφώσεις, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι με γρήγορη εξασθένηση.

Στην ανατολική Μακεδονία, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το απόγευμα πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές και στην Θράκη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως και 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε τοπικές βροχές και στις νοτιότερες περιοχές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα νότια και σταδιακά και στα υπόλοιπα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως και 14 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία και από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως και 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι τοπικές βροχές όπου από το απόγευμα και το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v