Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο ιστορικά μνημεία

Στο στόχαστρο βανδάλων έχουν βρεθεί τις τελευταίες ημέρες ιστορικά μνημεία στο κέντρο της Αθήνας. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

  • Real.gr
Στο στόχαστρο ιστορικά μνημεία
Στο στόχαστρο βανδάλων έχουν βρεθεί τις τελευταίες ημέρες ιστορικά μνημεία στο κέντρο της Αθήνας. Τα αποτελέσματα προκαλούν αποτροπιασμό.

Άγνωστοι αποκεφάλισαν το άγαλμα της ηθοποιού Κυβέλης και έβαψαν με σπρέι το άγαλμα του ποιητή Κωστή Παλαμά και την προτομή του Γρηγορίου Ξενόπουλου, έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.





Ακόμη, τις προηγούμενες ημέρες γέμισαν με γκραφίτι τον ιερό ναό της Παναγίας Καπνικαρέας, στην Ερμού. Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι συνεργείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών ξεκίνησε τον καθαρισμό του γκράφιτι από τον ναό.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα βεβηλώθηκε το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο. Ειδικότερα, κύκλωσαν το άγαλμα, το τύλιξαν με ένα πορτοκαλί πανί και τράπηκαν σε φυγή.








ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο