Έκκληση από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράκ

Ο αγιατολάχ Αλ Σιστανί ζητεί περισσότερο επαγγελματισμό στην μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

  • Real.gr
Έκκληση από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράκ
Ο αγιατολάχ Αλ Σιστανί, ο ανώτατος σιίτης θρησκευτικός ηγέτης που ζει στο Ιράκ, έκανε σήμερα έκκληση προς τις κυβερνητικές δυνάμεις και τις σιιτικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από τον διεθνή συνασπισμό, για μεγαλύτερο επαγγελματισμό και για σχεδιασμό στην μάχη τους κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Σιστανί, ο οποίος μιλάει εξ ονόματος εκατομμυρίων Ιρακινών και ο οποίος διαθέτει πιστούς ακόλουθους σε όλο τον κόσμο, έκανε ακόμη έκκληση για μεγαλύτερη συμμετοχή στις μάχες των σουνιτών κατοίκων στις επαρχίες Σαλαχουντίν και Ανμπάρ οι οποίες ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Στην Σαλαχουντίν, οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και οι ως επί το πλείστον σιιτικές πολιτοφυλακές μάχονται για τον εκτοπισμό των τζιχαντιστών από τη γενέτειρα του Σαντάμ Χουσέιν, Τικρίτ, την οποία κατέλαβαν το περασμένο καλοκαίρι, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ορισμένες τοπικές σουνιτικές φυλές υποστηρίζουν τις προσπάθειες ανακατάληψης της πόλης Τικρίτ, όπου από την περασμένη Παρασκευή οι κυβερνητικές και οι συμμαχικές δυνάμεις δεν έχουν προωθηθεί περαιτέρω.

"Οι επικεφαλής οφείλουν να διαθέτουν πιο επαγγελματικό και ορθό στρατιωτικό σχεδιασμό στην εκστρατεία τους για την απελευθέρωση περιοχών, οι οποίες παραμένουν υπό τον έλεγχο του εγκληματικού ΙΚ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σιστανί, ο σεϊχης Άμπντουλ Μεχντί Καρμπαλάι κατά τη σημερινή προσευχή.

Κάποιοι Ιρακινοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι απαιτούνται περισσότερες αεροπορικές επιδρομές στην Τικρίτ, η οποία βρίσκεται περίπου 160 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης, αλλά μία ανώτερη στρατιωτική πηγή εντός της συμμαχίας δήλωσε χθες ότι δεν έχει υπάρξει σχετικό αίτημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v