Με βροχές αρχίζει η εβδομάδα

Οι τοπικές βροχές, αλλά και οι σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα βορειοδυτικά και την περιοχή του Αιγαίου, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Δευτέρα.

  • Real.gr
Με βροχές αρχίζει η εβδομάδα
Οι τοπικές βροχές, αλλά και οι σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα βορειοδυτικά και την περιοχή του Αιγαίου, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Δευτέρα.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή αύξηση, ενώ οι νότιοι άνεμοι ευνοούν την μεταφορά σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια της χώρας.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και τις βραδινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική ο καιρό θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται να υπάρξει από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, με σταδιακή στροφή σε ανατολικούς, βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Εξασθένηση των φαινόμενων αναμένουμε από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και σταδιακά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Εξασθένηση των φαινόμενων θα υπάρξει από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς σταδιακά και από τα ανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες. Εξασθένηση των φαινόμενων θα έχουμε από το απόγευμα και από τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινόμενων αναμένουμε από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Σταδιακά από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες μέχρι τις πρωινές ώρες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων αναμένουμε από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ στα βόρεια σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v