Φίλης: Προσδοκία μας είναι να υπάρξει εξομάλυνση των ελληνογερμανικών σχέσεων

Το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στον realfm 97,8 για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αγορά».

  • Real.gr
Φίλης: Προσδοκία μας είναι να υπάρξει εξομάλυνση των ελληνογερμανικών σχέσεων
Στις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης εν όψει της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Η προσδοκία μας είναι να υπάρξει μία εξομάλυνση των ελληνογερμανικών σχέσεων, οι οποίες με ευθύνη πολιτικών κέντρων και μιντιακών κέντρων της Γερμανίας έχουν εκτραχυνθεί. Είδαμε ότι ένα τουλάχιστον τμήμα της πολιτικής ηγεσίας της Γερμανίας παίζουν ένα παιχνίδι ασφυξίας χρηματοπιστωτικής της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε όλα αυτά τα ζητήματα και μόνο ότι αυτή η συνάντηση γίνεται σε υψηλό επίπεδο και θα είναι πολύωρη δεν θα είναι σύντομη, θα εξομαλυνθούν. Μένω εκεί. Θα τεθεί ένας ορίζοντας δυνατοτήτων δηλαδή. Πιστεύω ότι η συνάντηση αυτή δεν έχει άμεση συνάρτηση με τη διαπραγμάτευση, διότι από προχθές από την επταμερή συνάντηση έχει μπει το νερό στο αυλάκι κάπως. Είναι σίγουρο όμως ότι μία εξομάλυνση των ελληνογερμανικών σχέσεων θα βοηθήσει και το θέμα της διαπραγμάτευσης».

Στο ερώτημα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων το επόμενο διάστημα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Εμείς θέλουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να υπάρχουν καταλήξεις. Για δύο λόγους: πρώτον γιατί θέλουμε να κυβερνήσουμε αλλάζοντας αυτή τη χώρα, έξω από το πλαίσιο των σκληρών μνημονιακών πολιτικών λιτότητας και δεύτερον διότι θέλουμε να υπάρξει συμφωνία που να απελευθερώσει τη χρηματοδότηση της χώρας και να μας φέρει πιο κοντά, πιο γρήγορα αν μπορούμε, στη μεγάλη συμφωνία για την ανάπτυξη και τη μείωση του χρέους του Ιουνίου».

Ο Ν. Φίλης για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αγορά»

Ο κ. Φίλης σχολίασε και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αγορά» με τίτλο: «Γερμανικό “πάρτι” φοροδιαφυγής στην Ελλάδα!» η οποία αποκάλυψε ότι οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Mercedes-Benz και BMW εξαπάτησαν το ελληνικό Δημόσιο, προκαλώντας την παρέμβαση του ΣΔΟΕ.

«Ηταν εξαιρετικό το πρωτοσέλιδο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε: «Εχουμε ένα μπουκέτο από μεγαλοφοροδιαφυγή που αφορά γερμανικές εταιρείες στην Ελλάδα. Να μας κουνάει το δάχτυλο κάποιος από το εξωτερικό ότι είμαστε διεφθαρμένοι εμείς όταν είναι πρωταγωνιστές στη διαφθορά οι μεγάλες επιχειρήσεις τους... Να μας βοηθήσουν να τους πιάσουμε. Τους περιμένουμε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v