LIVE: Η στρατιωτική παρέλαση

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση τη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

LIVE: Η στρατιωτική παρέλαση
Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση τη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.




Η παρέλαση διεξάγεται χωρίς κιγκλιδώματα, ενώπιον του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος δεν έχει στην πλάτη του το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπως συνηθίζονταν μέχρι σήμερα.

Οι εξέδρες των επισήμων έχουν μετακινηθεί αριστερά και δεξιά, έτσι ώστε να μην καλύπτεται το ιστορικό μνημείο, ενώ δεν είναι υπερυψωμένες.

Για πρώτη φορά φέτος κάνουν παρέλαση ένα τμήμα από τον Έβρο και ένα τμήμα Εθνοφυλάκων από τη Ρόδο, καθώς και τα ιστορικά λάβαρα του Αγώνα από τη Μάνη, την Ύδρα, τις Σπέτσες, τα Ψαρά και την Κρήτη και το λάβαρο του Ρήγα Φεραίου που θα ακολουθήσουν το τμήμα πολεμικών σημαιών του Στρατού.

Στην παρέλαση μετέχουν μηχανοκίνητες και πεζοπόρες φάλαγγες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ προβλέπονται πτήσεις ελικοπτέρων των Τριών Κλάδων και πολεμικών αεροσκαφών όλων των τύπων.

Επίσης, μετά το τέλος της παρέλασης η 90μελής διακλαδική μπάντα από όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις που λαμβάνει μέρος, θα παίξει σειρά παραδοσιακών τραγουδιών, ενώ σωματεία από όλη την Ελλάδα θα χορέψουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v