«Τον είχα αφήσει κι εγώ μόνο του στο πιλοτήριο»

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 28χρονος Αντρέας Λούμπιτζ έμεινε μόνος του στο κόκπιτ, επιβεβαιώνει πιλότος της Germanwings που πέταξε μαζί του στο παρελθόν. (VIDEO)

  • Real.gr
«Τον είχα αφήσει κι εγώ μόνο του στο πιλοτήριο»
Στην μοιραία πτήση που το Airbus της Germanwings συνετρίβη με ταχύτητα 700 χιλιομέτρων στις γαλλικές Άλπεις, ο Αντρέας Λούμπιτζ έμεινε μόνος στο πιλοτήριο. Ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά...

Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ο πιλότος Φρανκ Βόιτον. «Τον θυμάμαι πολύ καλά. Όταν πετούσα μαζί του, υπήρξαν περιπτώσεις που άφησα την θέση μου για να πάω στην τουαλέτα» αναφέρει ο 48χρονος κυβερνήτης.

«Μου μιλούσε για την εκπαίδευσή του αλλά και για το πόσο χαρούμενος ήταν. Μου έλεγε πόσο πολύ ήθελε να γίνει κυβερνήτης. Ήταν κυρίαρχος στο πιλοτήριο, τα είχε όλα υπό έλεγχο. Γι’ αυτό και τον άφησα μόνο του στο κόκπιτ», δήλωσε ο Βόιτον.

«Είμαι περήφανος που είμαι πιλότος. Οι επιβάτες και το πλήρωμα μου εμπιστεύονται την ζωή τους. Και τώρα, λόγω της ακατανόητης πράξης αυτού του ανθρώπου, αυτή η εμπιστοσύνη χάθηκε και θα πρέπει να χτιστεί ξανά», καταλήγει ο 48χρονος πιλότος.

Στο σπίτι του Αντρέας Λούμπιτζ στο Ντίσελντορφ, οι έρευνες έφεραν στο φως σοκαριστικές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο 28χρονος απέκρυψε από τους εργοδότες του την ασθένειά του, καθώς βρέθηκε ένα σκισμένο χαρτί γιατρού που του παρείχε άδεια την ημέρα του δυστυχήματος.

Από την πλευρά της, η Germanwings ανέφερε ότι δεν παρέλαβε ποτέ από τον συγκυβερνήτη ένα τέτοιο χαρτί. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι στον πιλότο είχε καταστεί σαφές ότι ήταν ανίκανος να πιλοτάρει.

Βρέθηκε σκισμένη αναρρωτική άδεια στο σπίτι του Λούμπιτζ

Την ίδια ώρα, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ντίσελντορφ διέψευσε ότι είχε δεχθεί για νοσηλεία τον Λούμπιτζ για συμπτώματα κατάθλιψης. Ωστόσο, στις 10 Μαρτίου είχε επισκεφτεί το νοσοκομείο, προκειμένου να πάρει μία «διαγνωστική εκτίμηση».

Κι ενώ σοκάρουν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της θυγατρικής της Lufthansa κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καταφέρει να ανοίξει την πόρτα και να μπει στο πιλοτήριο, την δημοσιότητα βλέπουν και νέες εικασίες σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν τον Λούμπιτζ στο να ρίξει το Airbus και να πάρει μαζί του 149 αθώους ανθρώπους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ANIMATION ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ


Real.gr Αναπαράσταση από το πιλοτήριο από realmedialive

Μία από αυτές είναι ότι ο 28χρονος είχε ερωτική απογοήτευση και πάλευε να ξεπεράσει μία μακροχρόνια και αποτυχημένη σχέση. Αυτό το προσωπικό θέμα ενδέχεται να επηρέασε αρνητικά την ήδη βεβαρημένη ψυχική του υγεία.

Εξάλλου, η Germanwings ανακοίνωσε χθες ότι προσφέρει στους οικείους των θυμάτων «έως και 50.000 ευρώ ανά επιβάτη» για την κάλυψη των άμεσων εξόδων τους, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Αυτή η πρώτη βοήθεια τονίστηκε, μάλιστα, ότι είναι ανεξάρτητη από τις αποζημιώσεις που αναμένεται να δοθούν λόγω της ευθύνης της εταιρίας, ενώ δεν θα ζητηθεί να επιστραφεί σε καμία περίπτωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v