Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα βλέμματα στις Βρυξέλλες – Στάση αναμονής στην Αθηνά

Στο μικροσκόπιο του Brussels group η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις. Δημοσιεύματα για διπλό νόμισμα. Υποβάθμισε την ελληνική οικονομία ο οίκος Fitch. Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ .

  • Real.gr
Τα βλέμματα στις Βρυξέλλες – Στάση αναμονής στην Αθηνά
Στο μικροσκόπιο του Brussels group που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που έστειλε από χθες το από το απόγευμα η κυβέρνηση.


Ξεκινάνε οι συζητήσεις με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες

Συμφωνία επιδιώκει η κυβέρνηση - «Πονοκέφαλος» το εσωτερικό μέτωπο


Τα διεθνή δημοσιεύματα είναι ιδιαιτέρως επικριτικά δημιουργώντας ένα βαρύ κλίμα την ώρα που οι διαπραγματεύσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ορισμένα μάλιστα κάνουν λόγο ακόμα και για διπλό νόμισμα.

Reuters: Δεν αποκλείεται παράλληλο νόμισμα

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας χαρακτήρισε τα συγκεκριμένα σενάρια ανεδαφικά. Η «κάνουλα» της ρευστότητας στερεύει επικίνδυνα και η κυβέρνηση αναζητά άμεσα χρήματα.

Την ίδια ώρα όμως ο οίκος Fitch αποφάσισε να υποβαθμίσει την ελληνική οικονομία

Ο πρωθυπουργός που έχει συγκαλέσει για αύριο το απόγευμα την πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην συνέχεια θα συνεδριάσει το κυβερνητικό συμβούλιο, σε συνέντευξη του στην Realnews δηλώνει κατηγορηματικά «Δεν συζητάω τρίτο μνημόνιο» και τονίζει ότι «η δημοκρατική Ευρώπη δεν θα επιλέξει τη ρήξη». Ο Α. Τσίπρας δίνει έμφαση στις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης που είναι: «όχι σε περικοπές μισθών-συντάξεων και σε απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων».

Ωστόσο στο εσωτερικό της κυβέρνηση συνεχίζονται οι αναταράξεις. Μετά τον Ευ. Τσακαλώτο που έκανε λόγο για ρήξη με τους εταίρους - στην συνέχεια ο ίδιος ανασκεύασε - ήρθε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος σε συνέντευξη του τόνισε: «Η πορεία διεξόδου της χώρας από την κρίση περνάει μέσα από τη σκληρή αντιπαράθεση, αν όχι σύγκρουση, με τη γερμανική Ευρώπη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v