Ιράν: Διάψευση για την προκαταρκτική συμφωνία στα πυρηνικά

Ιρανός διαπραγματευτής διέψευσε ότι διεξάγονται συζητήσεις επί μιας προκαταρκτικής συμφωνίας 2-3 σελίδων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ιράν: Διάψευση για την προκαταρκτική συμφωνία στα πυρηνικά
Ένα μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας του Ιράν που συμμετέχει στις συνομιλίες σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης στην Ελβετία διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι δύο πλευρές (η ομάδα 5+1 και το Ιράν) βρίσκονται κοντά σε μια προκαταρκτική συμφωνία 2- 3 σελίδων, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ο Ματζίντ Ταχτ Ραβανσί δήλωσε στο IRNA ότι δε διεξάγονται συζητήσεις επί μιας τέτοιας συμφωνίας, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο.

Το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε ότι το Ιράν και οι μεγάλες δυνάμεις- οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ρωσία, η Κίνα και η Γερμανία- βρίσκονταν κοντά στην επίτευξη μιας τέτοιας συμφωνίας, επικαλούμενο ανώτατους Ιρανούς και Δυτικούς αξιωματούχους.

Ένας διπλωμάτης χώρας της Δύσης, που επιβεβαίωσε την είδηση που μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς, απέρριψε τα σχόλια του Ραβάνσι χαρακτηρίζοντάς τα αναληθή και υπογραμμίζοντας ότι έγιναν για εσωτερική κατανάλωση.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο