Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Πάνος Καμμένος στην Αστόρια της Νέας Υόρκης

Για την «καθοριστική παρέμβαση στήριξης της Ελλάδας» από τις ΗΠΑ, αλλά και ιδιαίτερα για το προσωπικό ενδιαφέρον του προέδρου Ομπάμα, μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο Πάνος Καμμένος στην Αστόρια της Νέας Υόρκης
Για την «καθοριστική παρέμβαση στήριξης της Ελλάδας» από τις ΗΠΑ, αλλά και ιδιαίτερα για το προσωπικό ενδιαφέρον του προέδρου Ομπάμα, μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, κατά την οποία δόθηκε το όνομα του μακαριστού αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιακώβου σε τμήμα του 33ου δρόμου (μεταξύ Ντίτμαρς Μπούλεβαρντ και 23ης λεωφόρου), όπου βρίσκεται η εκκλησία των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε επίσης στον «μεγάλο Έλληνα» και «πνευματικό ηγέτη» μακαριστό αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο, καθώς και στην αποφασιστικότητα κυβέρνησης και λαού «να ξανακτίσουμε την Ελλάδα».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην ισχυρή προσωπικότητα του Ιακώβου, σημειώνοντας παράλληλα τη συμβολή της Ομογένειας στη «σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων».

Στην τελετή παρέστη επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, καταγράφοντας τον ρόλο που διαδραμάτισε ο μακαριστός Ιάκωβος στην Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

Για πρώτη φορά, δόθηκε τιμητικά το όνομα ενός ομογενούς σ' έναν δρόμο της Νέας Υόρκης. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας, τον Νοέμβριο του 2013, ως γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας είχε πάρει την πρωτοβουλία να σταλεί επιστολή στον τότε Δημοτικό Σύμβουλο της Νέας Υόρκης, που εκλεγόταν στην Αστόρια, Πίτερ Βαλόουν (τζούνιορ).

Το αίτημα επανέφερε πριν λίγο καιρό, ως πρόεδρος πια της Ομοσπονδίας, ζητώντας την υποστήριξη του νέου δημοτικού συμβούλου από την ίδια περιοχή, του Κώστα Κωνσταντινίδη, ο οποίος κατάγεται από την Κύπρο.

Πρόσφατα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το αίτημα της Ομοσπονδίας, η οποία έχει και την ευθύνη διοργάνωσης της αυριανής ελληνικής παρέλασης στην 5ηλεωφόρο του Μανχάταν.

Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν αρκετοί αξιωματούχοι της πόλης και στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Η τελετή συνέπεσε με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατο του αρχιεπισκόπου Ιακώβου, καθώς και πενήντα χρόνων από τη συμμετοχή του με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην αντιρατσιστική πορεία της Σέλμα, στην πολιτείας της Αλαμπάμα.=

Στο μεταξύ, μέσα στο πλαίσιο των εορτασμών της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, μετά την προαναφερθείσα τελετή, πραγματοποιήθηκε μια άλλη εκδήλωση στην Πλατεία Αθηνών στην Αστόρια, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Σοφοκλή, του τελευταίου αγάλματος που προστέθηκε στο πάρκο της ελληνοκρατούμενης αυτής περιοχής, της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Στην Πλατεία Αθηνών -η δημιουργία της οποίας αποτέλεσε το όραμα μιας ομάδας Ελληνοαμερικανών και κυρίως του Ντέλη Συντίλα, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή- βρίσκονται ήδη εγκατεστημένα αγάλματα του Σωκράτη και της θεάς Αθηνάς, καθώς και προτομή του Αριστοτέλη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις των ομογενών για την 25η Μαρτίου με αποκορύφωμα την παρέλαση της Κυριακής, μετά την τελετή στην Αστόρια, θα παραστεί και θα μιλήσει στο ετήσιο συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v