Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Ισραήλ καταγγέλλει την ένταξη των Παλαιστινίων στο ΔΠΔ

Το Ισραήλ κατήγγειλε την Τετάρτη την ένταξη της Παλαιστίνης στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή «πολιτική και κυνική».

  • Real.gr
Το Ισραήλ καταγγέλλει την ένταξη των Παλαιστινίων στο ΔΠΔ
Το Ισραήλ κατήγγειλε την Τετάρτη την ένταξη της Παλαιστίνης στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή «πολιτική και κυνική», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η απόφαση των Παλαιστινίων να ενταχθούν στο ΔΠΔ προκειμένου να προχωρήσουν σε νομικές διαδικασίες εναντίον του Ισραήλ είναι πολιτική, κυνική και υποκριτική», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Παλαιστίνη έγινε επισήμως την Τετάρτη μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, με την ελπίδα ότι θα διωχθούν μέλη της ισραηλινής ηγεσίας για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα συνδεόμενα με την ισραηλινή κατοχή παλαιστινιακών εδαφών.

«Η κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής, που συνδέεται με τη δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς η οποία διαπράττει εγκλήματα πολέμου (...), είναι η τελευταία που μπορεί να απειλήσει με διώξεις στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του υπουργείου.

«Οι μονομερείς παλαιστινιακές ενέργειες, με πρώτη την ένταξη στο ΔΠΔ, αποτελούν παραβιάσεις των αρχών που έχουν οριστεί μεταξύ των δύο πλευρών με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας για την επίλυση της παλαιστινιοϊσραηλινής διαμάχης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v