ΝΔ: Διαπραγμάτευση… «φιάσκο»

Πρώτο θέμα στην αντιπολιτευτική ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένουν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους.

  • Real.gr
ΝΔ: Διαπραγμάτευση… «φιάσκο»
Πρώτο θέμα στην αντιπολιτευτική ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένουν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους. Η ΝΔ σε καθημερινή βάση προσπαθεί να κρατήσει στην επικαιρότητα την συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών για την παράταση της δανειακής σύμβασης.

«Σε αντίθεση, λοιπόν, με το αρχικό αίτημα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, όταν η κυβέρνηση Τσίπρα διεκδικούσε συμφωνία - γέφυρα για να πάρει χρήματα χωρίς δεσμεύσεις, τελικά κατέληξε και με την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, δηλαδή του μνημονίου, και χωρίς χρήματα πριν να γίνει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος» αναφέρουν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά και προσθέτουν «Η Κυβέρνηση αποδέχεται τους σημερινούς όρους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, με την υπόσχεση ότι, ειδικά για το 2015, «θα ληφθούν υπόψιν οι οικονομικές συνθήκες».

Στην ΝΔ υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση μας οδηγεί σε νέο μνημόνιο και μέτρα «Η νέα κυβέρνηση προκάλεσε εκλογές και ξεκίνησε μια νέα
«διαπραγμάτευση» που κλόνισε την αξιοπιστία της χώρας, την έφερε σε τροχιά ρήξης με τους εταίρους της, επιδείνωσε την οικονομία και την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, για να βρεθεί στο ίδιο σημείο που ήταν πριν, αλλά υπό πολύ χειρότερες συνθήκες. Αν αυτό λέγεται «διαπραγμάτευση», τότε το «φιάσκο» πως λέγεται;» τονίζουν κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v