Επικοινωνία Ομπάμα με ηγέτες της Μ. Ανατολής για τη συμφωνία με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους ηγέτες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου να συναντηθούν μαζί του στο Καμπ Ντέιβιντ φέτος την άνοιξη για να συζητήσουν τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Επικοινωνία Ομπάμα με ηγέτες της Μ. Ανατολής για τη συμφωνία με το Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ηγέτες του Μπαχρέιν, του Κουβέιτ, του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να τους μεταφέρει λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία-πλαίσιο που επιτεύχθηκε με το Ιράν.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε επίσης τους ηγέτες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου να συναντηθούν μαζί του στο Καμπ Ντέιβιντ φέτος την άνοιξη για να συζητήσουν τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Δεν διευκρινίζεται πάντως η ακριβής ημερομηνία της πολυεθνούς συνάντησης την οποία πρότεινε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Την ίδια ώρα, η αμερικανική κυβέρνηση τόνισε ότι δεν θα συναινούσε σε μία συμφωνία σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης που θα απειλούσε το Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Έρικ Σουλτς, μιλώντας σε δημοσιογράφος επί του προεδρικού αεροσκάφους Air Force One, επισήμανε επιπλέον ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνεχίζει τις επαφές με τους Αμερικανούς νομοθέτες σχετικά με την προκαρκτική συμφωνία και σχεδιάζει να μιλήσει με τους επικεφαλής του Κογκρέσου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v