Μάρδας: Είμαστε κοντά σε μία λύση

Μιλώντας στον realfm 97.8, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο θέμα της διαπραγμάτευσης. «Χρειαζόμαστε μια σοκαριστική ανάπτυξη», ανέφερε.

  • Real.gr
Μάρδας: Είμαστε κοντά σε μία λύση
Μιλώντας στον realfm 97.8 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας εκτίμησε ότι είμαστε κοντά σε μια λύση όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

«Εγώ θεωρώ από τα όσα ακούω ότι είμαστε κοντά σε μία λύση. Δηλαδή από τα όσα βλέπω, τα όσα ζητούνται από εδώ και από εκεί, οι επικοινωνίες και τα όσα γίνονται, μου δημιουργούν την αίσθηση ότι και αυτοί θέλουν να τελειώνουμε με τη συγκεκριμένη ιστορία. Είναι, βέβαια, προσωπική αίσθηση που βασίζεται σε ένα σύνολο μεταβλητών, αλλά αυτήν την πληροφορία έχω και μπορώ να πω ότι η πληροφόρησή μου είναι πολύ καλή.

Πάντως, υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα. Αν δεν εκδηλωθούν κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες που προσπαθώ να ψάξω να τους βρω για να δω ποιοι είναι, έτσι ώστε και εμείς να κινηθούμε ανάλογα, γιατί και εμείς χτίζουμε σενάρια -μπορώ να σας πω εμείς είμαστε ένα βήμα πριν από οτιδήποτε άλλο,  για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το οτιδήποτε.

Αν δεν συμβούν κάποια, τα οποία δεν τα έχουμε στο μυαλό μας, έχω την αίσθηση ότι θα "περπατήσουμε" καλά στο άμεσο μέλλον», τόνισε ο κ. Μάρδας.

«Χρειαζόμαστε μια σοκαριστική ανάπτυξη»

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα ξεδιπλώσει και σε ποιο χρόνο ένα αναπτυξιακό σχέδιο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε:

«Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο. Η πρότασή μου είναι κιόλας σε ένα υπουργικό συμβούλιο που είχαμε ότι πρέπει να γίνει μια συνάντηση, να ξεχάσουμε τη διαχείριση και να φέρουμε το σκέλος της ανάπτυξης. Έχετε διαβάσει τις απόψεις μου, χρειαζόμαστε μια σοκαριστική ανάπτυξη για να μπορέσουμε να "απογειωθούμε".

Υπάρχουν λύσεις στο συγκεκριμένο θέμα. Σοκαριστική ανάπτυξη σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν επενδύσεις σε εμπορεύσιμα αγαθά και υπηρεσίες. Καλά είναι τα έργα υποδομής. Σαφώς θα υπάρχουν κάποια μεγάλα εργοτάξια που πρέπει να περπατήσουν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v