Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΓΔΜ: Αντικυβερνητική διαδήλωση στο Μοναστήρι

Περίπου 3.000 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι.

  • Real.gr
ΠΓΔΜ: Αντικυβερνητική διαδήλωση στο Μοναστήρι
Περίπου 3.000 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν, χθες το βράδυ, στο κέντρο του Μοναστηρίου (Μπίτολα), ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Είχε προηγηθεί εκδήλωση του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης [Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM)], τού Ζόραν Ζάεβ, στην οποία παρουσιάστηκαν νέες αποκαλύψεις για πιέσεις και εκφοβισμούς ψηφοφόρων στο Μοναστήρι, στη διάρκεια εκλογικών αναμετρήσεων στη χώρα, ώστε να ψηφίσουν υπέρ του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, προσλήψεις κατά τη διάρκεια προεκλογικών περιόδων, απειλές κατά τοπικών επιχειρηματιών που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση και διάφορες άλλες παρασκηνιακές ενέργειες από πλευράς κυβερνητικών στελεχών.

Στους διαδηλωτές απευθύνθηκε ο ίδιος ο Ζόραν Ζάεβ, ο οποίος ανέφερε ότι οι αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης φανερώνουν τον αυταρχικό χαρακτήρα της κυβέρνησης της χώρας και εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι αυτές θα συμβάλουν στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα.

Οι νέες αυτές αποκαλύψεις ήταν οι δέκατες ένατες στη σειρά, από τη μεριά της αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο του σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών, το οποίο συνταράσσει τη χώρα.

Η αντιπολίτευση, εδώ και δύο μήνες, δημοσιοποιεί τηλεφωνικές συνομιλίες, οι οποίες, όπως αναφέρει, επιβεβαιώνουν τον "οργουελικό" χαρακτήρα της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Η αντιπολίτευση έχει γνωστοποιήσει -μέχρι στιγμής- ότι η κυβέρνηση του Ν. Γκρούεφσκι, μέσω των μυστικών υπηρεσιών, παρακολουθούσε τα τηλέφωνα πάνω από 20.000 πολιτών της χώρας, επενέβαινε με τρόπο απροκάλυπτο στη λειτουργία της δικαιοσύνης και των μέσων ενημέρωσης, παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες πάνω από 100 δημοσιογράφων της χώρας, ασκούσε διώξεις σε πολιτικούς αντιπάλους της, διασπάθιζε δημόσιο χρήμα και προέβη σε νοθεία των εκλογών.

Ο αρχηγός του SDSM Ζόραν Ζάεβ ισχυρίζεται ότι οι τηλεφωνικές αυτές υποκλοπές που δημοσιοποιεί η αντιπολίτευση διεπράχθησαν από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, ενώ ο Νίκολα Γκρούεφσκι αναφέρει ότι αυτές έγιναν από ξένες μυστικές υπηρεσίες, με σκοπό να προκληθεί αναταραχή στη χώρα και να ανατραπεί η κυβέρνηση του. Μάλιστα, ο Νίκολα Γκρούεφσκι κατηγορεί τον Ζόραν Ζάεβ και την αντιπολίτευση για "εθνική προδοσία".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v