Επικοινωνία Πούτιν - Νετανιάχου για τους S-300

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό την απόφαση της Μόσχας να άρει τα νομικά εμπόδια για την πώληση στο Ιράν του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-300.

Επικοινωνία Πούτιν - Νετανιάχου για τους S-300
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου την απόφαση της Μόσχας να άρει τα νομικά εμπόδια για την πώληση στο Ιράν του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-300.

Ο Πούτιν είπε στον Νετανιάχου πως οι πύραυλοι S-300 έχουν μόνο αμυντικές δυνατότητες και δεν δημιουργούν απειλή για το Ισραήλ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τρίτη από το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν ήρε τη Δευτέρα, την απαγόρευση της πώλησης του αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος την οποία είχε ο ίδιος επιβάλει.

Την ίδια ώρα, στη δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Νετανιάχου αναφέρεται πως ο ισραηλινός πρωθυπουργός "εξέφρασε την απογοήτευση του Ισραήλ για την απόφαση ... (και) είπε στον πρόεδρο Πούτιν ότι αυτό το βήμα το μόνο που θα επιτύχει είναι να αυξήσει την επιθετικότητα του Ιράν στην περιοχή και θα αποσταθεροποιήσει την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή".

Εξάλλου, από το Λίμπεκ της Γερμανίας, ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ της χώρας τάχθηκε εναντίον της απόφασης της Ρωσίας να παραδώσει στο Ιράν τους S-300.

"Βρισκόμαστε στη μέση μιας διαδικασίας", δήλωσε ο Στάινμαϊερ προς δημοσιογράφους. "Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για ανταμοιβές στο στάδιο αυτό", πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v