Μπορίσοφ: Η Βουλγαρία βγαίνει από τη διεθνή της απομόνωση

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, μιλώντας στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης «Εποποιία των Θρακών Βασιλέων» που φιλοξενείται στο Λούβρο έως τον Ιούλιο.

  • Real.gr
Μπορίσοφ: Η Βουλγαρία βγαίνει από τη διεθνή της απομόνωση
Η Βουλγαρία βγαίνει τώρα από την πρόσφατη διεθνή της απομόνωση, τόνισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, μιλώντας στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης "Εποποιία των Θρακών Βασιλέων", που θα φιλοξενείται ως τον Ιούλιο, στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, περιλαμβάνει και αντικείμενα από τις τελευταίες αρχαιολογικές ανασκαφές στον τάφο του Θράκα ηγεμόνα Σεύθη Γ'. Η συλλογή, που μεταφέρθηκε από τη Βουλγαρία στο Παρίσι, στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, περιλαμβάνει αντικείμενα από 17 μουσεία της Βουλγαρίας.

Στα εγκαίνια, στα οποία το "παρών" έδωσαν πολλοί Γάλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ο κ. Μπορίσοφ υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- ότι η απόφαση ενός μουσείου με τη διεθνή εμβέλεια του Λούβρου να φιλοξενήσει την έκθεση είναι ένα δείγμα σεβασμού για τη Βουλγαρία, "σεβασμού για ό,τι έχει γίνει, για την κυβέρνηση, τους υπουργούς, τον πολιτισμό".

"Μπαίνοντας σε αυτό το κτίριο, μπαίνουμε στην ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού και αναγνωριζόμαστε ως μια διεθνώς σημαντική χώρα στον πολιτιστικό τομέα" δήλωσε, από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτισμού της Βουλγαρίας Βεζντί Ρασίντοφ στη βουλγαρική τηλεόραση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στα εγκαίνια, όπως αναφέρει στον ιστότοπό του το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, παρέστη και η αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ρουμιάνα Μπατσβάροβα, η οποία σημείωσε πως οι Βούλγαροι "θα πρέπει να ανακαλύψουν εκ νέου τη βουλγαρική ταυτότητα".
Η έκθεση εγκαινιάστηκε χθες και από αύριο θα είναι επισκέψιμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v