Κύπρος: Συνεχίζει να ταλανίζει τη Γενική Εισαγγελία το σκάνδαλο για δωροδοκία

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, με εσωτερική εγκύκλιό του, αφαίρεσε από το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου την αρμοδιότητα χειρισμού ποινικών υποθέσεων.

Κύπρος: Συνεχίζει να ταλανίζει τη Γενική Εισαγγελία το σκάνδαλο για δωροδοκία
Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, με εσωτερική εγκύκλιό του, αφαίρεσε από το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου την αρμοδιότητα χειρισμού ποινικών υποθέσεων, μετά την απόφασή του να τον παραπέμψει σε δίκη χωρίς περαιτέρω διερεύνηση των εις βάρος του κατηγοριών για δωροδοκία δημόσιου λειτουργού και δωροληψία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε όπως όλες οι ποινικές υποθέσεις που χειριζόταν ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας αποσταλούν στο γραφείο του και όπως τερματιστεί αμέσως κάθε εμπλοκή του Ρίκκου Ερωτοκρίτου με τις υποθέσεις αυτές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κώστας Κληρίδης, ανέθεσε τις ποινικές υποθέσεις του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα σε λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας.

Από την εσωτερική εγκύκλιο εξαιρούνται οι άλλες υποθέσεις τις οποίες προνοεί το Σύνταγμα, όπως οι περιπτώσεις απονομής προεδρικής χάρης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v