Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τις φυλακές

Έγινε δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τις ψήφους...

  • Real.gr
Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τις φυλακές
Έγινε δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τις ψήφους των ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ καταψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή ψήφισαν παρόν.

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν κατά την χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας με τα πυρά μεταξύ κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης να επικεντρώνονται στην επίμαχη ρύθμιση που προβλέπει την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρoύ.

Με νομοτεχνική βελτίωση ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ουσιαστικά έκανε δεκτή την πρόταση των ΑΕΛ που αντιδρούσαν στην συγκεκριμένη ρύθμιση και προανήγγειλε την δυνατότητα του κατ’ οίκον περιορισμού των κρατουμένων με ηλεκτρονική επιτήρηση, δηλαδή με βραχιολάκι. Από την μεριά του ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης υπεραμύνθηκε των ρυθμίσεων δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει ευαισθησία αλά καρτ.

“ Πως μας ζητάτε να εξαιρέσουμε από την επιείκεια ορισμένους ανθρώπους;” είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι “Δεν υπάρχουν δικοί σας και δικοί μας εχθροί, δεν υπάρχουν δικοί μας και δικοί σας εχθροί”.

Αίσθηση προκάλεσε κι η τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως "έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα”.

«Αντί να διασπούμε το ενιαίο μέτωπο κατά της τρομοκρατίας θα έπρεπε να το χαλυβδώνουμε, γιατί ο τόπος έχει ανάγκη από ορισμένα θέματα στα οποία υπάρχει συναίνεση ενότητα συστράτευση, πρόκειται για τεράστιο λάθος», σημείωσε.

"Το κρυφό χαρτί είναι η απόφαση της κυβέρνησης να παίζει το χαρτί της εξόδου από το ευρώ μετακυλίοντας την ευθύνη είτε στους κακούς Ευρωπαίους, είτε στον ελληνικό λαό. Για ποια θέματα; Για δημοσιονομικά; Αυτό το δημοψήφισμα απαγορεύεται συνταγματικά. Για έξοδο από το ευρώ; Αρκεί η προκήρυξη. Δεν χρειάζεται καν η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Η καταστροφή συντελείται αυτομάτως» τόνισε χαρακτηριστικά.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v