Στο φως ιστορικές φωτογραφίες του Χίτλερ

Ο Φύρερ πόζαρε συχνά, τόσο μπροστά στον καθρέφτη προβάροντας τους λόγους του όσο και στον φακό.

Στο φως ιστορικές φωτογραφίες του Χίτλερ
Ο Χίτλερ με κοντό παντελόνι, κάλτσες και ηδυπαθές βλέμμα. Ο Φύρερ πόζαρε συχνά, τόσο μπροστά στον καθρέφτη προβάροντας τους λόγους του όσο και στον φακό.

Κάποιες από αυτές τις φωτογραφίες που τράβηξε τη δεκαετία του 1920-30, ο προσωπικός του φωτογράφος Heinrich Hoffmann του «ξέφυγαν» και τυπώθηκαν σε ένα προπαγανδιστικό φανζίν με τίτλο «Γερμανία, ξύπνα!».

Ο ίδιος ο Αδόλφος ήταν κάθετα αντίθετος σε αυτό, αφού τις είχε βγάλει ακατάλληλες για παρουσίαση, λέγοντας «Κοντά παντελόνια, πέρα από την αξιοπρέπεια».

Παρ' όλα αυτά, 70 χρόνια μετά, ιστορικοί βρήκαν το περιοδικό αυτό και θα το δημοσιεύσουν στη Βρετανία.



Αυτή η σπάνια φωτό του Χίτλερ με κοντό δερμάτινο παντελόνι, μακριές κάλτσες, και πόζα Λατίνου εραστή ήρθε στο φως μέσα από ένα προπαγανδιστικό ναζιστικό φυλλάδιο. Τα lederhosen φοριούνται στις Άλπεις: φτιαγμένα από ανθεκτικό δέρμα, θεωρούνται στολή εργασίας και φοριούνται από τον... άντρα τον πολλά βαρύ. Παρόλα αυτά ο ίδιος ο Φύρερ είδε το γελοίον του πράγματος και απέρριψε τις φωτό.



Επίσης με κοντό παντελόνι lederhosen συνδυασμένο με πουκάμισο των SS, με την σβάστικα στο μπράτσο. Τη φωτό τράβηξε ο Heinrich Hoffmann. Time & Life Pictures/Getty Image.



Μια πιο... αστική εκδοχή της ιδέας «κοντό παντελονάκι» και ύφος πολλών καρδιναλίων.

ΠΗΓΗ: newsonly.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v