Αυστραλία: Υπό σκέψη η αύξηση κόστους χορήγησης βίζας

Η αυστραλιανή κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει τα ελλείμματα αυξάνοντας εντυπωσιακά το κόστος.

  • Real.gr
Αυστραλία: Υπό σκέψη η αύξηση κόστους χορήγησης βίζας
Η αυστραλιανή κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει τα ελλείμματα αυξάνοντας εντυπωσιακά το κόστος της χορήγησης βίζας. Συγκεκριμένα, σημαντικές αλλαγές στο σύστημα χορήγησης βίζας, προτείνει η Επιτροπή Παραγωγικότητας.

Μεταξύ άλλων, προτείνει οι υποψήφιοι μετανάστες να αγοράζουν έναντι 50.000 δολαρίων τη βίζα μόνιμης παραμονής τους στην Αυστραλία. Τα κρατικά έσοδα από την προτεινόμενη ρύθμιση εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 15 δι. δολάρια τον χρόνο.

«Το προτεινόμενο σύστημα θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση του προϋπολογισμό μας. Διότι θα υπάρξουν περισσότερα έσοδα και από τους φόρους που θα πληρώνουν οι νεοεισερχόμενοι εργαζόμενοι και από τις χρεώσεις για την απόκτηση της βίζας» δήλωσε ο γερουσιαστής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Ντέιβιντ Λεονχτζελμ που πίεσε την κυβέρνηση να δώσει εντολή στην Επιτροπή Παραγωγικότητας να κάνει τη σχετική έρευνα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στο μεταξύ, η αυστραλιανή κυβέρνηση σχεδιάζει να δεχτεί 128.550 μετανάστες, σύμφωνα με τα προγράμματα εισαγωγής εξειδικευμένου προσωπικού στη χώρα και η χρέωση για κάθε εργαζόμενο φτάνει τις 3.520 δολάρια. Επιπλέον 60.885 μετανάστες θα εισέλθουν στη χώρα στο πλαίσιο του καθεστώτος οικογενειακής επανένωσης με χρεώσεις 4.630 δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v