Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντί 22,1 εκατ. δολ. ένα αψεγάδιαστο διαμάντι 100 καρατίων

Το κλασικό σμαραγδένιο διαμάντι χρώματος βαθμού D το οποίο έχει μέγεθος περίπου ενός καρυδιού και εξορύχθηκε στη νότια Αφρική αγόρασε ανώνυμος αγοραστής με προσφορά από τηλεφώνου.

Αντί 22,1 εκατ. δολ. ένα αψεγάδιαστο διαμάντι 100 καρατίων
Ενα αψεγάδιαστο διαμάντι 100 καρατίων πουλήθηκε χθες Τρίτη στη Νέα Υόρκη στην τιμή των 22,1 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's.

Το κλασικό σμαραγδένιο διαμάντι χρώματος βαθμού D (σ.σ έχει καθιερωθεί μία διεθνής κλίμακα μέτρησης του χρώματος των διαμαντιών, η οποία αρχίζει με το γράμμα D και η οποία είναι η καλύτερη και ακριβότερη ποιότητα χρώματος ή καλύτερα άχρωμη κατηγορία διαμαντιών), το οποίο έχει μέγεθος περίπου ενός καρυδιού και εξορύχθηκε στη νότια Αφρική από την διάσημη εταιρεία De Beers, αγόρασε ανώνυμος αγοραστής με προσφορά από τηλεφώνου.

Η τιμή εκτίμησής του ήταν από 19 εκατομμύρια έως 25 εκατ δολάρια.

Ο Γκάρι Σούλερ, ο επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων του Sotheby's Νέας Υόρκης, χαρακτήρισε το διαμάντι "επιτομή της τελειότητας".

"Το χρώμα του είναι λευκότερο του λευκού, δεν έχει καμία εσωτερική ατέλεια κι είναι τόσο διάφανο που με το μόνο με το οποίο μπορεί να συγκριθεί είναι με μία δεξαμενή νερού", είπε ο ίδιος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όπως είπε ο Σούλερ, αυτό που καθιστά ξεχωριστό το συγκεκριμένο διαμάντι είναι το μέγεθός του και το όμορφο σχήμα του. Αρχικά το βάρος του ήταν 200 καράτια, αλλά ο ιδιοκτήτης του αφιέρωσε πάνω από ένα χρόνο για να τελειοποιήει την ποιότητα της κοπής του και το γυάλισμά του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο