Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: «ΔΝΤ και Κουβέλης μας οδήγησαν στις εκλογές»

Στον Φ. Κουβέλη έδωσε τον μουτζούρη της συνέχισης του μνημονίου ο Αντ. Σαμαράς. Βαρύτατες ευθύνες στο ΔΝΤ για τη μη επίτευξη συμφωνίας με την κυβέρνησή του. «Δεν φεύγω» το μήνυμά του εντός της Ν.Δ.

Σαμαράς: «ΔΝΤ και Κουβέλης μας οδήγησαν στις εκλογές»

Τις πιο σαφείς αιχμές έως τώρα για τη στάση των δανειστών απέναντι στην κυβέρνησή του διατύπωσε ο Αντώνης Σαμαράς καταλογίζοντάς τους μια συγκεκριμένη τακτική που έδειχνε ότι δεν ήθελαν να κλείσει η συμφωνία.

Είτε με την αύξηση του δημοσιονομικού κενού, είτε με απαιτήσεις που η κυβέρνηση δεν μπορούσε να δεχθεί. «Με την τρόικα τα σπάσαμε για τους μισθούς και τις συντάξεις το Νοέμβριο» είπε ρίχνοντας το μεγαλύτερο βάρος για τη μη επίτευξη συμφωνίας στο Διεθνές ΝομισματικόΤαμείο.



Real.gr ΣΑΜΑΡΑΣ ΡΗΞΗ ΔΝΤ από realmedialive

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε τον μουτζούρη της συνέχισης του μνημονίου στον πρώην κυβερνητικό του εταίρο και μέχρι πρότινος στενό πολιτικό του φίλο, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος για πρώτη φορά επιβεβαίωσε και επίσημα την πρότασή του προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να είναι εκείνος που θα προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ώστε ή χώρα να μην οδηγηθεί σε εκλογές.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς η πρόταση μεταφέρθηκε στον ίδιο τον κ. Κουβέλη - αφού είχαν προηγηθεί διαβουλεύσεις με συνεργάτες του -μία ημέρα μετά την τελική πρόταση για τον Σταύρο Δήμα, αλλά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές και πλέον σε ένα νέο μνημόνιο - όπως και πάλι προέβλεψε.


Real.gr ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ από realmedialive

Μιλώντας στο Mega, χαρακτήρισε κωμικό το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές - λίγους μήνες μετά τη λαϊκή εντολή που πήρε-, εξήγησε ότι γι' αυτόν το λόγο δε ζητά εκλογές αλλά εκτίμησε ότι το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες, είτε για εκλογές είτε για δημοψήφισμα, θα αφορά εσωτερικούς λόγους για τον ΣΥΡΙΖΑ και θα οδηγεί σε ένα δίλημμα δραχμή ή ευρώ.


Real.gr ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΥΡΩ ΔΡΑΧΜΗ από realmedialive

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να συγκρουστεί ή με τον εαυτό της, ή με τους δανειστές» είπε ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η διαπραγμάτευση. Η κυβέρνηση μας παέι σε τρίτο μνημόνιο, τόνισε. Εξέφρασε επίσης την αγωνία του για το θέμα των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας μετά και τις αναφορές του Δημήτρη Μάρδα λέγοντας πως η δική του κυβέρνηση ποτέ δεν έβαλε σε κίνδυνο την πληρωμή μισθών ή συντάξεων.


Real.gr ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ από realmedialive

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέμεινε και πάλι ότι το κόμμα του ηττήθηκε στις εκλογές λόγω του ΕΝΦΙΑ και της επικοινωνιακής πολιτικής που ακολούθησε στον τομέα της φορολογίας και ειδικότερα στην ελλιπή ενημέρωση που παρείχε ο ίδιος στους πολίτες για την προσωρινή επιβολή του συγκεκριμένου φόρου και μίλησε ευθέως για Βατερλό.

Ωστόσο διεμήνυσε εντός του κόμματός του ότι δεν προτίθεται να κινήσει τώρα τις διαδικασίες για συνέδριο που θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να οδηγήσει ακόμα και σε αλλαγή ηγεσίας. «Δεν θα φυγομαχήσω» είπε ο κ. Σαμαράς κρατώντας χαμηλούς τόνους απέναντι στα στελέχη του που επιμένουν ότι η Ν.Δ. πρέπει να οδηγηθεί εδώ και τώρα σε συνέδριο. Υπενθύμισε μάλιστα πως όταν ο ίδιος το έθεσε μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα κανείς δεν έθεσε θέμα αλλαγής ηγεσίας.


Real.gr ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΔ από realmedialive

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έστρεψε τα πυρά του κατά του Έλληνα υπουργού Οικονομικών χαρακτηρίζοντας τον Γ. Βαρουφάκη «πρωταγωνιστή ενός θεάτρου πολιτικών απειλών» και είπε ότι «όλα αυτά τα κάνει για το ουάου» και ότι «με ουάου δεν βάφονται αβγά».


Real.gr ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v