DW: Δεν θα υπάρξουν συμφωνίες στη συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα

Κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης επιχείρησαν στο προοίμιο της συνάντησης Τσίπρα – Μέρκελ να διατηρήσουν χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών.

  • Real.gr
DW: Δεν θα υπάρξουν συμφωνίες στη συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα
Πριν από την έναρξη των συζητήσεων της συνόδου, που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 17:00 ώρα Ελλάδας, θα υπάρξει διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Η συνάντηση των δύο ηγετών προβλέπεται να διαρκέσει 15 - 30 λεπτά. Ωστόσο, «δεν θα υπάρξουν σίγουρα συμφωνίες για την κρίση χρέους ή τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα», όπως δήλωσε ευρωπαίος διπλωμάτης.

Κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης επιχείρησαν στο προοίμιο της συνάντησης Τσίπρα - Μέρκελ να διατηρήσουν χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών, επισημαίνοντας ότι μία συνομιλία σε επίπεδο ηγετών δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις ουσιαστικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους θεσμούς και την ελληνική πλευρά.

Όπως εκτιμά ο Μπερντ Ρίγκερτ, ανταποκριτής της DW στις Βρυξέλλες, ο χρόνος της διμερούς συνάντησης μόλις που επαρκεί «για λίγες αβρότητες και γενικές πολιτικές τοποθετήσεις».

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v