Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νεπάλ: Εκατοντάδες οι νεκροί από το σεισμό

Εκατόμβη από τον ισχυρό σεισμό στο Νεπάλ, εκτιμάται ότι έχει προκαλέσει το θάνατο πάνω από 1.000 ατόμων. Τουλάχιστον 8 νεκροί από τη χιονοστιβάδα στο Έβερεστ. Στην Ινδία τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Νεπάλ: Εκατοντάδες οι νεκροί από το σεισμό

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νεπάλ ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός του ισχυρότατου σεισμού 7,9 βαθμών της κλιμακας Ρίχτερ, που έπληξε σήμερα τη χώρα, έφθασε ήδη τους 1.400 νεκρούς.

Ανάμεσά τους 634 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Κοιλάδα του Κατμαντού και τουλάχιστον 300 στην πρωτεύουσα.

«Θάνατοι έχουν καταγραφθεί σε όλες τις περιοχές με εξαίρεση κάποιες περιοχές στο δυτικό τμήμα της χώρας. Όλες οι ομάδες μας έχουν αναπτυχθεί με στόχο τον εντοπισμό και τη διάσωση των επιζώντων και επιπλέον την παροχή βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη» είχε επισημάνει ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η στιγμή του σεισμού

Στην περιοχή του όρους Έβερεστ η χιονοστιβάδα που προκάλεσε ο φονικός σεισμός του Νεπάλ καταπλάκωσε ένα τμήμα του κεντρικού καταυλισμού που χρησιμοποιούν οι ορειβάτες που πραγματοποιούν αναβάσεις στο Έβερεστ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 8 άνθρωποι, γνωστοποίησε το υπουργείου Τουρισμού του Νεπάλ.

«Ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί, μεταξύ των νεκρών ενδέχεται να βρίσκονται ξένοι αλλά και οδηγοί σέρπα» επισήμανε αξιωματούχος του υπουργείου.

Στη βόρεια Ινδία ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 12, όπου 6 σκοτώθηκαν όταν τα σπίτια τους κατέρρευσαν στο Ούταρ Πράντες και 6 επιπλέον έχασαν την ζωή τους στο Μπιχάρ, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Μπανγκλαντές.

 




Ο ορειβάτης Άλεξ Γκαβάν από τη Ρουμανία έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι προκλήθηκε μια «τεράστια χιονοστιβάδα» και «πολλοί, πολλοί» άνθρωποι βρίσκονται στο βουνό.

«Τρέχω για να γλυτώσω την ζωή μου μακριά από τη σκηνή μου» ήταν το μήνυμα του Γκαβάν.

«Ισχυρότατος σεισμός ταρακούνησε τον καταυλισμό βάσης στο Έβερεστ και έπειτα μια τεράστια χιονοστιβάδα» προσέθεσε ο ίδιος.

Ένας άλλος ορειβάτης, ο Ντάνιελ Μαζούρ, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι ο καταυλισμός βάσης των ορειβατών στο Έβερεστ έχει «υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές» και ότι η ομάδα του έχει παγιδευτεί.

«Σας παρακαλώ προσευχηθείτε για όλους» απηύθυνε έκκληση.

Τον Απρίλιο του 2014 μια χιονοστιβάδα είχε προκαλέσει τον θάνατο 16 Νεπαλέζων οδηγών στο Όρος Έβερεστ.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v