Ένταση στη Βουλή για εκλογολογία και διαπραγμάτευση

Η πορεία των διαπραγματεύσεων και η εκλογολογία των τελευταίων ημερών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανασυγκρότηση της ΕΡΤ.

  • Real.gr
Ένταση στη Βουλή για εκλογολογία και διαπραγμάτευση
Η πορεία των διαπραγματεύσεων και η εκλογολογία των τελευταίων ημερών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανασυγκρότηση της ΕΡΤ.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έκανε λόγο για κάποιους που το προηγούμενο διάστημα δήλωναν πως το ν/σ της ΕΡΤ θα το κόψουν οι δανειστές “λες και είναι ντουντούκες των ξένων” αφήνοντας αιχμές για υπονόμευση από την αξιωματική αντιπολίτευση και τονίζοντας πως η κυβέρνηση παραμένει συνεπής προς τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Από τη μεριά της, η εισηγήτρια της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη σε έντονο ύφος τον κάλεσε να ανακαλέσει τον όρο “ντουντούκες” λέγοντας πως επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές κατηγορεί την αντιπολίτευση για «5η φάλαγγα» και υπονόμευση.

Παράλληλα, τον κάλεσε να απαντήσει επίσημα αν στόχος της κυβέρνησης είναι να πάει άμεσα σε εκλογές, τονίζοντας όμως πως κάτι τέτοιο προσκρούει στο Σύνταγμα, γιατί πρέπει να παρέλθει το 12μηνο.

Όσον αφορά την ανασυγκρότηση της ΕΡΤ ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν θα αυξηθεί το ανταποδοτικό τέλος, πως θα επιστρέψουν στην ΕΡΤ όσοι εργαζόμενοι έχουν υποβάλει αίτημα πρόωρης συνταξιοδότησης και όσοι είχαν συμβάσεις αορίστου χρόνου ενώ για τους συμβασιούχους είπε ότι θα μοριοδοτηθούν σε νέο διαγωνισμό που θα προκηρύξει ο φορέας.

Επίσης, προανήγγειλε νέο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών αδειών, προκειμένου, όπως είπε, να μπει τάξη σε αυτό το άναρχο τοπίο.

Τέλος, ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς με επιστολή του στην Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητεί να ενημερωθεί για το πόσο πληρώνονται και πώς προσλαμβάνονται οι εργαζόμενοι στο κανάλι της Βουλής και να δοθεί στην δημοσιότητα, ζητώντας το οργανόγραμμα και οι προϋπολογισμοί των τελευταίων πέντε ετών του σταθμού της Βουλής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v