Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χατζηδάκης: Η δική μου πρόβλεψη είναι πως...

Ο βουλευτής της Ν.Δ. μιλώντας στον realfm 97,8...

  • Real.gr
Χατζηδάκης: Η δική μου πρόβλεψη είναι πως...
Ο βουλευτής της Ν.Δ. μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου απάντησε μεταξύ άλλων και στο ερώτημα αν αισθάνεται περισσότερο αισιόδοξος για συμφωνία με τους δανειστές μετά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου και τις αλλαγές στη διαπραγματευτική ομάδα.

«Ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε φοβούμαι να κάνει αυτή την αλλαγή. Είναι κοινό μυστικό, δεν θα το παραδεχθεί φυσικά ποτέ δημόσια, λόγω των πιέσεων των δανειστών, ιδιαίτερα της γερμανικής πλευράς. Προχώρησε σε αυτή την ανασύνθεση. Θα ήθελα να ελπίζω το γεγονός ότι δεν θα συμμετάσχει ο κ. Βαρουφάκης στη διαπραγμάτευση, ο οποίος έχει μία ιδιαίτερη προσωπικότητα, κάθε άνθρωπος έχει τη δική του, θα συμβάλει έτσι ώστε η συζήτηση να είναι χαμηλότερων τόνων και περισσότερο ουσιαστική», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Και πρόσθεσε: «Θυμίζω ότι ο χρόνος περνάει. Τα πράγματα κάθε ημέρα που περνάει γίνονται δυσκολότερα για την Ελλάδα, «στεγνώνει» το δημόσιο ταμείο, πιέζεται ο ιδιωτικός τομέας και στο τέλος αν εξαντλήσουμε όλα τα χρονικά περιθώρια φοβούμαι ότι απλά και μόνο θα δεχθούμε αυτό που ζητάνε οι δανειστές και δεν είναι πολύ καλά. Καλά είναι τα ηρωϊκά και τα λεβέντικα, αλλά όλα αυτά έχουν κι ένα κόστος».

Με αφορμή το ερώτημα που έθεσε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του προς την αντιπολίτευση αν πρέπει να δεχθεί και να προσυπογράψει μείωση συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ο βουλευτής της Ν.Δ. ανέφερε: «Η προηγούμενη κυβέρνηση στις συζητήσεις της Νοέμβριο και Δεκέμβριο δεν είχε δεχθεί ούτε ομαδικές απολύσεις, ούτε αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά».

Και σημείωσε: «Είναι δεδομένο, έτσι γινόταν και με εμάς όταν ήμασταν στην κυβέρνηση, ότι γίνεται ένας γύρος διαπραγματεύσεων και στο τέλος κάθε πλευρά συγκλίνει με την άλλη προσπαθώντας σε ένα αποτέλεσμα διότι η έλλειψη συμβιβασμού είναι αρνητική και για τις δύο πλευρές. Η δική μου πρόβλεψη είναι πως αν τελικά επέλθει ένας συμβιβασμός, ανεξάρτητα από το πως θα παρουσιαστεί, θα είναι ένας συμβιβασμός κοντά σε αυτό το “τρισκατάρατο” e-mail Χαρδούβελη. Δηλαδή, είναι φανερό λόγω της ανάγκης να έχουμε έναν προϋπολογισμό που θα έχει ένα στοιχειώδες πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι δυνατόν να εκπληρωθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και λόγω της ανάγκης η οικονομία να είναι ανταγωνιστική μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης δεν μπορούν να γίνουν δεκτές μαρξιστικές δοξασίες, να έχουμε κρατικοποιήσεις για παράδειγμα ή τέτοιου είδους πολιτικές. Αρα τελικά, θυμηθείτε το που σας το λέω, αν υπάρξει συμβιβασμός θα είναι ένας συμβιβασμός παρόμοιος με αυτόν που θα πετύχαινε και η προηγούμενη κυβέρνηση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v