Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Διάψευση ότι σκοτώθηκαν άμαχοι στις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Ο αμερικανικός στρατός διέψευσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στοίχισαν τη ζωή 52 αμάχων.

ΗΠΑ: Διάψευση ότι σκοτώθηκαν άμαχοι στις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία
Ο αμερικανικός στρατός διέψευσε την Κυριακή ότι οι αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στοίχισαν τη ζωή 52 αμάχων την 30ή Απριλίου, υπογραμμίζοντας ότι τα θύματα ήταν μαχητές.

Ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, δήλωσε το Σάββατο ότι τουλάχιστον 52 άμαχοι σκοτώθηκαν στις επιδρομές του συνασπισμού στο χωριό Μπερμαχαλέ, στην επαρχία Χαλέπι.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι μεταξύ των θυμάτων είναι επτά παιδιά και σημείωσε ότι ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς 13 άνθρωποι παρέμεναν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια μετά τους βομβαρδισμούς.

“Η Κεντρική Διοίκηση (USCENTCOM) μπορεί να επιβεβαιώσει ότι οι δυνάμεις του συνασπισμού διεξήγαγαν αεροπορικά πλήγματα στα περίχωρα του Μπερμαχαλέ, στη Συρία, την 30ή Απριλίου, καταστρέφοντας πολλές στρατιωτικές θέσεις του ΙΚ και σκοτώνοντας πάνω από 50 μαχητές του ΙΚ”, ανέφερε ένας εκπρόσωπός της, ο ταγματάρχης Κερτ Κέλογκ.

“Δεν έχουμε καμιά ένδειξη ότι σκοτώθηκαν πολίτες στα πλήγματα αυτά”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Κούρδοι μαχητές και Σύροι αντάρτες εμπλέκονταν σε μάχες με μέλη του ΙΚ σε μια περιοχή περίπου 2 χλμ. από το Μπερμαχαλέ τη στιγμή που έγιναν οι επιδρομές.

“Πριν από τα αεροπορικά πλήγματα, οι κουρδικές δυνάμεις, οι οποίες έλεγχαν την περιοχή πριν φύγουν έπειτα από μια επίθεση του ΙΚ, ανέφεραν ότι δεν ήταν άμαχοι παρόντες σε αυτό το ακίνητο επί δύο εβδομάδες και πλέον”, πρόσθεσε ο ταγματάρχης Κέλογκ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v