Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξημένη η τουριστική κίνηση στη Ρόδο

Περισσότεροι τουρίστες έφθασαν στο νησί τον Απρίλιο, σε σύγκριση με πέρσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το αεροδρόμιο «Διαγόρας».

  • Real.gr
Αυξημένη η τουριστική κίνηση στη Ρόδο
Περισσότεροι τουρίστες έφθασαν στη Ρόδο τον Απρίλιο, σε σύγκριση με πέρσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το αεροδρόμιο «Διαγόρας», γεγονός που ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι και φέτος η τουριστική περίοδος θα εξελιχθεί σε καλά επίπεδα.

Ειδικότερα, με βάση την καταγραφή που έκαναν οι υπηρεσίες του αεροδρομίου, αποτυπώθηκε αύξηση σε 2,52%, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 1.600 άτομα περισσότερα.

Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες που έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στο νησί ανήλθαν σε 60.880 άτομα έναντι 59.386 τον Απρίλιο του 2014, ενώ τον ίδιο μήνα του 2013 οι τουρίστες είχαν ανέλθει σε 48.012 άτομα.

Οι κυριότερες αγορές της Ρόδου, δηλαδή η αγγλική και η γερμανική, κατέγραψαν αύξηση ενώ επίσης σημαντικός αριθμός τουριστών υπήρξε από το Ισραήλ και τη Γαλλία σε αντίθεση με τις περισσότερες Σκανδιναβικές χώρες που παρουσίασαν μείωση.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης, ότι, η μεγαλύτερη αύξηση για το μήνα που πέρασε σημειώθηκε από την Αυστρία, καθώς μεγάλος αριθμός αυστριακών συνταξιούχων επέλεξαν να κάνουν διακοπές στη Ρόδο.

Ενδεικτικά το Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφέρει ότι, ενώ πέρσι τον Απρίλιο είχαν επισκεφτεί τη Ρόδο μόλις 269 άτομα ένα χρόνο μετά ο αριθμός τους έφτασε τα 4.931 άτομα.

Η αλματώδης αύξηση στην κίνηση των αυστριακών τουριστών ήταν αυτή που συνέβαλε στο να «κλείσει» ο Απρίλιος με αύξηση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα ποσοστά της τουριστικής κίνησης θα ήταν πτωτικά.

Αντιθέτως, η κίνηση από τη Ρωσία σημείωσε μεγάλη πτώση αλλάζοντας τελείως την εικόνα που είχε διαμορφωθεί μέχρι και πέρσι. Μάλιστα, η πτώση έφτασε το 76,12%, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 3.700 λιγότερα άτομα.

Από την καταγραφή που έγινε προκύπτει ότι φέτος τον Απρίλιο επισκέφθηκαν τη Ρόδο 1.173 Ρώσοι τουρίστες ενώ ένα χρόνο πριν ο αριθμός τους είχε ανέλθει σε 4.912 άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v