Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενταση στη δίκη Ακη - Ο διάλογος Σημίτη με τον πρώην υπουργό

«Οπως αποδείχτηκε από την πρωτόδικη δίκη, στο ΥΠΕΘΑ γίνονταν τα μύρια όσα. Αυτά έπρεπε να τα αναφέρεις...», είπε ο πρώην πρωθυπουργός. Η απάντηση Τσοχατζόπουλου.

  • Real.gr
Ενταση στη δίκη Ακη - Ο διάλογος Σημίτη με τον πρώην υπουργό
Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη

Ένταση επικράτησε στο δικαστήριο όταν ζήτησε τον λόγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος προκειμένου να απευθύνει ερωτήσεις ο ίδιος στον Κώστα Σημίτη.

Η κατάληξη αυτού του τετ α τετ ήταν να πει ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας του στον ενικό και εμφανώς οργισμένος: «Οπως αποδείχτηκε από την πρωτόδικη δίκη, στο ΥΠΕΘΑ γίνονταν τα μύρια όσα. Αυτά έπρεπε να τα αναφέρεις...»

Του ξεσπάσματος Σημίτη προηγήθηκε η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Τσοχατζόπουλος: Θέλω να βοηθήσω το δικαστήριο, να τα πούμε εμείς οι δύο πως γινόταν η διαδικασία. Το ΚΥΣΕΑ είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο για τις ένοπλες δυνάμεις. Ορθώς ο κ. πρόερος είπε πως αυτό έγινε μετά τα Ίμια, διαπιστώθηκε η ανάγκη.

Πρόεδρος: Πιο γρήγορα

Τσοχατζόπουλος: Θα με αφήσετε να μιλήσω; Δεν είναι δυνατόν να είμαι υπό απαγόρευση! Θα πω εγώ τι θέλω, όχι τι θέλω εγώ.

Ζήγρας...

Τσοχατζόπουλος: Να φροντίσετε για τους πράκτορες να μην παρεμβαίνουν εδώ μέσα...Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση. Κύριε Πρόεδρε εισηγήθηκα εγώ;

Σημίτης: Ναι

Τσοχατζόπουλος: Ναι και εγώ είχα το σύνολο των εισηγήσεων για την αμυντική πολιτική της χώρας. Τα μαζεύω από το Συμβούλιο Εθνικής Αμυνας και τα υποβάλλει ο υπουργός. Έχω παρέμβαση σε αυτή τη διαδικασία; Ναι έχω την πολιτική ευθύνη αλλά δεν υπογράφω συμβάσεις. Όμως το ΚΥΣΕΑ έχει δική του απόφαση με βάσει τις εισηγήσεις από τα επιτελεία! Άρα δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης ή δωροδοκίας ή άλλου τύπου στο ΚΥΣΕΑ. Δεν υπάρχει δωροδοκία! Είναι κατασκευασμένη η κατηγορία.

Σημίτης: «Οπως αποδείχτηκε από την πρωτόδικη δίκη, στο ΥΠΕΘΑ γίνονταν τα μύρια όσα. Αυτά έπρεπε να τα αναφέρεις...».
Τσοχατζόπουλος: Τίποτα, τίποτα δεν αποδείχτηκε, συκοφαντίες μόνο....(ενώ ακολουθούσε τον Κ. Σημίτη που αποχωρούσε καθώς η πρόεδρος τον αποδέσμευσε).

Αυτή την ώρα καταθέτει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

- Σημίτης για Ακη: Δεν έχει σημασία τι έργο έκανε, αν έκανε αυτό που καταλογίζουν...

- Η κατάθεση Σημίτη στην δίκη Ακη για τα εξοπλιστικά

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο