ΝΔ: Τσίπρας - Καμμένος βυθίζουν την χώρα στην ύφεση

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να κλείσει άμεσα την συμφωνία με τους δανειστές.

  • Real.gr
ΝΔ: Τσίπρας - Καμμένος βυθίζουν την χώρα στην ύφεση
Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η ΝΔ για την πορεία της οικονομίας μετά και την δημοσιοποίηση των στοιχείων για την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού. Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να κλείσει άμεσα την συμφωνία με τους δανειστές, ενώ παράλληλα την κατηγορεί ότι μέσα σε 100 ημέρες κατάφερε να βυθίσει την χώρα στην ύφεση.

Επίσης, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι το οικονομικό επιτελείο έχει προχωρήσει σε εσωτερική στάση πληρωμών ύψους 2 δισ. ευρώ. Ακόμα όμως και οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν έφεραν τα αναμενόμενα έσοδα καθώς υπολείπονται του στόχου, περίπου κατά 750 εκατ. ευρώ.

«Με βάση αυτά τα στοιχεία, καλούμε, και πάλι, την κυβέρνηση να εργαστεί με σχέδιο, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα ώστε να μην διαταραχθεί η ισορροπία που επετεύχθη με μεγάλες θυσίες τα προηγούμενα 2 χρόνια στη δημόσια οικονομία, και να επανασυνδεθεί άμεσα με τη διαδικασία της ανάταξης της οικονομίας» ανέφερε σε δήλωση του ο συντονιστής οικονομικών υποθέσεων της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.

Ωστόσο, η ΝΔ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα την στάση που θα ακολουθήσει απέναντι στα μέτρα που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να δώσει «λευκή επιταγή» καθώς είναι αντίθετος με την φοροεπιδρομή που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το άτυπο πολιτικό συμβούλιο προκειμένου να αποφασιστεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Εμείς περιμένουμε την υπεύθυνη στάση της κυβέρνησης και μέχρι τώρα δεν βλέπουμε υπευθυνότητα. Εμείς είπαμε ευθαρσώς από την πρώτη στιγμή ότι πρέπει να κλείσει η συμφωνία. Αν αυτή η συμφωνία είναι καλύτερη από αυτή την οποία επιδιώκαμε η κυβέρνηση θα αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Αν είναι χειρότερη θα αποκομίσει κόστος. Όμως πρέπει να τη δούμε τη συμφωνία», δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. Δημήτρης Σταμάτης στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v