Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες παιδιά «γνώρισαν» το λιμάνι

Περισσότεροι από 3.300 μαθητές συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Γνωρίζοντας το λιμάνι της πόλης μου", σύμφωνα με τα στοιχεία του 2014.

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες παιδιά «γνώρισαν» το λιμάνι
Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είχαν περισσότεροι από 3.300 μαθητές που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Γνωρίζοντας το λιμάνι της πόλης μου", σύμφωνα με τα στοιχεία του 2014.

Το λιμάνι επισκέφτηκαν συνολικά 78 σχολεία ενώ, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του ΟΛΘ Ιωάννης Παντής, αναμένεται να αυξηθεί η συμμετοχή το 2015.

"Στόχος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα προγράμματα και τις δράσεις για να γίνει το λιμάνι πόλος έλξης των πολιτών και να αναδειχθεί όχι μόνο ο οικονομικός του ρόλος αλλά και ο πολιτιστικός και κοινωνικός" δήλωσε ο κ. Παντής.

Σήμερα, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, μαθητές από σχολεία συμμετείχαν στις εκδηλώσεις "Ένα λιμάνι, μια πόλη, μια ιστορία".

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του λιμανιού, "αναλαμβάνοντας ρόλους της λιμενικής κοινότητας" και έπαιξαν διάφορα παιχνίδια, προκειμένου να γνωρίσουν την ιστορία του λιμανιού της πόλης μας.

Επισκέφτηκαν, επίσης, την έκθεση φωτογραφίας με θέμα "το πορτραίτο του λιμανιού", που βρίσκεται στον χώρο του παλιού αντλιοστασίου, στην α' προβλήτα, όπου παρουσιάζεται η ιστορία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μέσα από φωτογραφίες.

Ενημερώθηκαν ακόμη για τις εκπαιδευτικές δράσεις, που είναι άμεσα συνυφασμένες με τα αθλήματα της θάλασσας και τις οποίες οργανώνει το Ολυμπιακό Μουσείο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v