Τριμερής συνάντηση στη Ρίγα

Τσίπρας, Ολάντ και Μέρκελ θα βρεθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Ο Α. Φλαμπουράρης ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Real.gr
Τριμερής συνάντηση στη Ρίγα
Κοινή συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα έχουν η Α. Μέρκελ και ο Φ. Ολάντ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά πολιτική συμφωνία προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές. Από την άλλη πλευρά η γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος ζητούν επίσπευση των διαπραγματεύσεων και σημειώνουν πως η Σύνοδος δεν υποκαθιστά το Eurogroup.

Την ίδια ώρα ο Αλέκος Φλαμπουράρης ενημέρωσε αναλυτικά για την πορεία των διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσει σε μία και ενιαία συμφωνία όπως είπε, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει εδώ και τέσσερις ώρες.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι η ελληνική πλευρά επιδιώκει κατά την διαπραγμάτευση να πετύχει μια συμφωνία που θα προβλέπει χαμηλό ποσοστό πρωτογενούς πλεονάσματος, να μην υπάρχουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ούτε νόμος για ομαδικές απολύσεις, να υπάρχει νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις συλλογικές συμβάσεις, να προβλέπει την αναδιάρθρωση του χρέους, αναπτυξιακό πακέτο και ανακατανομή των φορολογικών βαρών , ώστε να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v