Θεωρίες συνωμοσίας, γράμματα και... ροζ ταινίες

Τεράστια συλλογή από ταινίες... ερωτικού περιεχομένου ανακαλύφθηκαν - μεταξύ άλλων - στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν. Ερωτικά γράμματα, βιβλία του Τσόμσκι, φόρμες αιτήσεων για την Αλ Κάιντα.

  • Real.gr
Θεωρίες συνωμοσίας, γράμματα και... ροζ ταινίες
Τεράστια συλλογή από ταινίες... ερωτικού περιεχομένου ανακαλύφθηκαν - μεταξύ άλλων - στο κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να δώσουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με το... περιεχόμενό τους.

Μετά την δολοφονία του το 2011, χιλιάδες έγγραφα και ντοκουμέντα περιήλθαν στα χέρια των Αμερικανών. Ανάμεσα στα βιβλία, τα χειρόγραφα και τα δοκίμια, βρέθηκαν και αμέτρητα βίντεο πορνό. Οι ροζ ταινίες ανακαλύφθηκαν σε υπολογιστές που μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ για ανάλυση.

Η είδηση για τις πορνοταινίες ήρθε μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις για την εμμονή του Μπιν Λάντεν προς την Δύση αλλά και τα δεκάδες βιβλία που είχε στην κατοχή του και πραγματεύονταν θεωρίες συνωμοσίας, κυρίως για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την CIA. Επίσης, βρέθηκαν κομμένα άρθρα εφημερίδων που αναφέρονταν στον ίδιο αλλά και βιβλία για την Γαλλία και το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών έδωσε στη δημοσιότητα μερικούς τίτλους από τα βιβλία που είχε στην κατοχή του ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. «Συνοπτικός οδηγός για την κατανόηση του Ισλάμ», «Η άνοδος και η πτώση των μεγάλων δυνάμεων», καθώς και «Τα σφάλματα των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών» είναι μερικοί από αυτούς. Φαίνεται ωστόσο ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα ήταν και... θαυμαστής του Νόαμ Τσόμσκι, αφού στο κρησφύγετό του βρέθηκαν πολλά βιβλία του καθηγητή του MIT.

Εκτός από βιβλία, ανάμεσα στα ευρήματα που έχουν στα χέρια τους οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών υπάρχουν και κείμενα με θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την 11η Σεπτεμβρίου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως έχει μία φόρμα αίτησης για μελλοντικούς μαχητές της Αλ Κάιντα. Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωστοποιήσουν αν είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν σε αποστολή αυτοκτονίας, ενώ δίνουν και λεπτομερή στοιχεία σχετικά με τα μέλη της οικογένειάς τους.

Από τα έγγραφα που βρέθηκαν, φαίνεται ότι ο Μπιν Λάντεν έδινε διαρκώς εντολές για μαζικές επιθέσεις κατά αμερικανικών θέσεων. Ωστόσο, εκτός από τις οδηγίες του προς τους μαχητές της Αλ Κάιντα για δολοφονίες, βρέθηκαν και ερωτικά γράμματα του Μπιν Λάντεν προς την σύζυγό του. Μάλιστα, σε ένα από αυτά παραδεχόταν ότι η γυναίκα του και τα παιδιά του πέρασαν πολλά, με την πορεία που διάλεξε στη ζωή του.

Χαρακτηριστικά έγραφε: «Ξέρω ότι βρίσκεσαι σε ψυχολογική κρίση, οπότε πλέον σκέφτομαι πολύ για να βγεις από αυτό το αδιέξοδο. Ζητάω από το θεό να βρει την λύση γρήγορα και να μας πάρει αργά ή γρήγορα μαζί σε ένα ασφαλές μονοπάτι».



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v