Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιρανικό πλοίο με ανθρωπιστικό φορτίο για την Υεμένη αγκυροβόλησε στο Τζιμπουτί

Το φορτίο του πλοίου θα επιθεωρηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, πριν συνεχίσει την πορεία του για την Υεμένη.

Ιρανικό πλοίο με ανθρωπιστικό φορτίο για την Υεμένη αγκυροβόλησε στο Τζιμπουτί
Ένα ιρανικό πλοίο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια αγκυροβόλησε την Παρασκευή στο Τζιμπουτί, όπου το φορτίο του θα επιθεωρηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, πριν συνεχίσει την πορεία του για την Υεμένη που πλήττεται από συγκρούσεις.

"Το πλοίο αγκυροβόλησε πριν από λίγα λεπτά στο Τζιμπουτί", ανέφερε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

"Το πλοίο εισήλθε στα ύδατα του Τζιμπουτί προχθές και μετά από επιθεώρηση από το διεθνή οργανισμό θα συνεχίσει τη διαδρομή του για την Υεμένη".

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Τεχεράνη συμφώνησε να επιτρέψει τον διεθνή έλεγχο στο εμπορικό πλοίο "Iran Shahed", αποτρέποντας μια ενδεχόμενη σύγκρουση με τις δυνάμεις υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που επιβάλουν έλεγχο στα πλοία που εισέρχονται στα λιμάνια της Υεμένης για να εμποδίσουν την μεταφορά όπλων στους αντάρτες Χούτι.

Το πλοίο αρχικά προοριζόταν για το λιμάνι Χοντάιντα της Υεμένης, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Χούτι, αλλά το ανθρωπιστικό φορτίο του θα παραδοθεί τελικά από τον Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) του ΟΗΕ, ανέφεραν χθες τα Ηνωμένα Έθνη.

"Το φορτίο του πλοίου θα δοθεί στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα στο Τζιμπουτί και θα μεταφερθεί με ναυλωμένα πλοία από το Πρόγραμμα στα λιμάνια της Υεμένης, Χοντάιντα και Άντεν", δήλωσε η εκπρόσωπος προγράμματος Αμπέρ Ετέφα. "Θα παραδοθεί σε συνεργάτες ανθρωπιστικής βοήθειας για διανομή", πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v