Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόσοβο: 6.000 μετανάστες επέστρεψαν στη χώρα

Σε έκθεση που δημοσιοποιήθηκε τον Απρίλιο αναφερόταν ότι το 47% των οικογενειών στο Κόσοβο έχει κάποιο μέλος που μετανάστευσε σε δυτική χώρα.

  • Real.gr
Κόσοβο: 6.000 μετανάστες επέστρεψαν στη χώρα
Από την 1η Ιανουαρίου, περισσότεροι από 6.000 κάτοικοι του Κοσόβου που μετανάστευσαν σε δυτικές χώρες τον περασμένο χειμώνα επέστρεψαν, δήλωσε ο υπεύθυνος για θέματα μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών Βαλόν Κρασνίτσι.

"Από τη Γερμανία επιστρέφει ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών, σχεδόν κάθε εβδομάδα, αλλά επιστρέφουν και από άλλες χώρες, όπως η Ουγγαρία, η Σουηδία και η Ελβετία. Από την 1η Ιανουαρίου επέστρεψαν στο Κόσοβο πάνω από 6.000 άτομα.

Πέρυσι, το ίδιο χρονικό διάστημα είχαν επιστρέψει περίπου 4.000 άτομα, η διαφορά είναι μεγάλη" δήλωσε ο κ. Κρασνίτσι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σε έκθεση που δημοσιοποίησε τον Απρίλιο το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UNDP) αναφερόταν ότι το 47% των οικογενειών στο Κόσοβο έχει κάποιο μέλος που μετανάστευσε σε δυτική χώρα.

Στο τέλος του 2014 και τους πρώτους μήνες του 2015, χιλιάδες κάτοικοι του Κοσόβου πήραν τον δρόμο της μετανάστευσης προς χώρες της ΕΕ. Οι περισσότεροι πέρασαν τα σύνορα παράνομα, μέσω Ουγγαρίας, και το μεγαλύτερο ποσοστό επέλεξε τη Γερμανία, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v