Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρουμανία: Εξαγωγή αγροτικών προϊόντων στις αραβικές χώρες

Η συμφωνία προβλέπει τη συγκρότηση και λειτουργία κέντρου διαλογής στην Κονστάντζα αλλά και στην Ντόχα ή το Άμπου Ντάμπι.

  • Real.gr
Ρουμανία: Εξαγωγή αγροτικών προϊόντων στις αραβικές χώρες
Η Ρουμανία υπέγραψε συμφωνία για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων στις αραβικές χώρες, η οποία προβλέπει τη συγκρότηση και λειτουργία κέντρου διαλογής στην Κονστάντζα, αλλά και στην Ντόχα ή το Άμπου Ντάμπι, σύμφωνα με τον Ντάνιελ Μποτανόιου, γενικό γραμματέα στο υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η συμφωνία επικεντρώνεται στην εξαγωγή ρουμανικών λαχανικών, σιτηρών, αλλά και προϊόντων κτηνοτροφίας.

Οι αραβικές χώρες εισάγουν σήμερα τα προϊόντα αυτά από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, ενώ η εξαγωγή τους από την Κονστάντζα δρομολογεί τις προϋποθέσεις για πιο ανταγωνιστικές τιμές, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το ρουμανικό υπουργείο Γεωργίας προσπαθεί να δημιουργήσει νέες εξαγωγικές δυνατότητες προκειμένου τα αγροτικά προϊόντα να προωθηθούν σε νέες αγορές, αλλά και να υπάρχει ροή ξένου συναλλάγματος στη ρουμανική οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, η λειτουργία των κέντρων διαλογής αναμένεται να επιδράσει θετικά στην εναρμόνιση των στάνταρτ ποιότητας στις νέες αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v