Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

E.K.: Οι φιλελεύθεροι ζητούν εξηγήσεις για την καθυστέρηση της συμφωνίας

Η Ομάδα των Φιλελευθέρων ζητεί να παραστούν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι «βασικοί παράγοντες» που εμπλέκονται στις συζητήσεις για την Ελλάδα.

  • Real.gr
E.K.: Οι φιλελεύθεροι ζητούν εξηγήσεις για την καθυστέρηση της συμφωνίας
Την ιδέα να παραστούν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι «βασικοί παράγοντες» που εμπλέκονται στις συζητήσεις για την Ελλάδα, επαναφέρει η ομάδα των Φιλελευθέρων, με σημερινή ανακοίνωσή της.

Στην ανακοίνωσή τους οι φιλελεύθεροι εκφράζουν τη δυσφορία τους για την «έλλειψη διαφάνειας και λογοδοσίας όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα» και καλούν τους «βασικούς παίκτες» - τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερουν Ντάισεμπλουμ, τον Επίτροπο Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί και τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι - σε συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί οι διαπραγματεύσεις σέρνονται για μήνες, καθώς και γιατί η ελληνική κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής αποτύχει να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο μεταρρυθμίσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχόφστατ αναφέρει συγκεκριμένα: «Η ενότητα και η ακεραιότητα της ευρωζώνης διακυβεύονται. Οι Έλληνες και οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι δικαιούνται να γνωρίζουν γιατί δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί συμφωνία τους τελευταίους μήνες».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Δυστυχώς μέχρι στιγμής έχουμε δει μόνο απόπειρες για να αυξηθούν οι φόροι και προτάσεις για το πώς θα μαζευτούν τα τελευταία ευρώ για να πληρωθούν οι πιστωτές. Αυτό είναι μια πρόχειρη λύση, μια βραχυπρόθεσμη πολιτική και όχι ένα βιώσιμο μεταρρυθμιστικό σχέδιο που τόσο χρειάζεται η ελληνική κοινωνία για να εξέλθει πιο δυνατή από την κρίση».

Από την πλευρά της, η ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων και συντονίστρια της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής, Συλβί Γκουλάρ, δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει την υποχρέωση να καλέσει τους παράγοντες της διαπραγμάτευσης να λογοδοτήσουν.

«Δεν καταλαβαίνω, γιατί οι μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφεύγουν αυτή τη συζήτηση. Οι συνέπειες από μια αποτυχία επίτευξης συμφωνίας θα είναι οδυνηρές τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις άλλες χώρες της ευρωζώνης», επισημαίνει η Συλβί Γκουλάρ.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v