Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επί τάπητος τα προβλήματα του συστήματος υγείας στην Αχαΐα

Ο Π.Κουρουμπλής τόνισε πως η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καλείται να διαχειριστεί μια τραγική κατάσταση, την οποία δυστυχώς παρέλαβε με μειωμένους προϋπολογισμούς που εγκρίθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση

  • Real.gr
Επί τάπητος τα προβλήματα του συστήματος υγείας στην Αχαΐα
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του, λόγω υποστελέχωσης, το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», αποτέλεσαν το κύριο θέμα συζήτησης, στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας, υγειονομικοί και πολιτικοί φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα του νομού Αχαΐας.

Στο τραπέζι της συζήτησης μπήκε και η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχής και η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του πολυώροφου κτιρίου του νοσοκομείου και του Καραμανδάνειου Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών.

Ο Π.Κουρουμπλής τόνισε πως η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καλείται να διαχειριστεί μια τραγική κατάσταση, την οποία δυστυχώς παρέλαβε με μειωμένους προϋπολογισμούς που εγκρίθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Επίσης, ανέφερε ότι βούληση της νέας ηγεσίας, είναι να δοθεί προς χρήση το 7όροφο Κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών μέχρι το τέλος του 2015 και να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία του.

Από την πλευρά τους, οι φορείς ζήτησαν από τον υπουργό οικονομική ενίσχυση για τη μεταστέγαση του νοσοκομείου και εκείνος με τη σειρά του, τους κάλεσε να καταθέσουν το σχετικό αίτημα. Ως προς την χρονοβόρα διαδικασία των προσλήψεων των γιατρών, ο Π.Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι θα πρέπει να βρεθεί άμεσα τρόπος επίσπευσής τους και τόνισε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα, η ομάδα εργασίας του υπουργείου θα έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Πρόσθεσε δε, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι αποφασισμένη να στηρίξει το θεσμό, με στρατηγική την πρόληψη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, "θα είναι ένας θεσμός που θα αποσυμφορήσει τα δευτεροβάθμια νοσοκομεία, τα οποία σήμερα καλούνται να προσφέρουν στους πολίτες πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v