Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Πειραιάς γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας

Περισσότερες από 60 εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο και την Κυριακή στον Πειραιά, με σκοπό να αναδειχθεί ο «θαλάσσιος πολιτισμός» της πόλης, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας.

Ο Πειραιάς γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας
Περισσότερες από 60 εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο και την Κυριακή στον Πειραιά, με σκοπό να αναδειχθεί ο «θαλάσσιος πολιτισμός» της πόλης, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν εκθέσεις, ξεναγήσεις συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές και διαγωνισμούς.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρατίθεται διαδικτυακά στη διεύθυνση www.emdpiraeus.gr.

Το Σάββατο στις 12 μ.μ. έχει προγραμματιστεί θεατρικό παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών στις 12.00, στα σκαλιά του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και στον παιδότοπο της Playmobil στη Λέσχη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στη Μαρίνα Ζέας, σε σόου με τηλεκατευθυνόμενα σκάφη Playmobil.

Στο τομέα του αθλητισμού, το Σάββατο στο Πασαλιμάνι θα γίνουν αγώνες Ανοιχτής Θάλασσας, αναβιώνοντας την κολυμβητική διαδρομή 500 μέτρων των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων. Πρεσβευτής των αγώνων αυτών θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης.

Επίσης από το πρωί της Κυριακής στο Μικρολίμανο, θα γίνονται αγώνες καγιάκ με τη συμμετοχή πλήθους αθλητών. Ακόμη στα Βοτσαλάκια θα γίνει αγώνας βετεράνων πόλο ΟΣΦΠ-Εθνικού.

Το Σάββατο θα γίνει ένα μεγάλο street party στην Τρούμπα με τη συμμετοχή των μαγαζιών της περιοχής, που έχει αναβαθμιστεί και το τελευταίο διάστημα αποτελεί το νέο στέκι διασκέδασης στον Πειραιά. Θα παρουσιαστεί επίσης στο δρόμο, απόσπασμα από την παράσταση Κόκκινα Φανάρια του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Επίσης, θα γίνουν πολλές ξεναγήσεις με ελεύθερη είσοδο στο ναυτικό μουσείο Ελλάδας και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ενώ έκθεση για το ρεμπέτικο τραγούδι θα βρίσκεται στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ μέχρι τις 31 Μαΐου.

Επιπλέον, το Λιμενικό Σώμα θα διαθέσει περιπολικά σκάφη από 28 έως 31/05/2015 στη Μαρίνα Ζέας, προκειμένου δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να τα επισκεφτούν, διανέμοντας συγχρόνως ενημερωτικό φυλλάδιο για το Σώμα και την Ελληνική Ναυτιλία.

Η μπάντα του Λ.Σ. στις 31 Μαΐου από τις 10:30 θα συμμετάσχει στο Μουσικό Περίπατο που θα πραγματοποιηθεί από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων προς τη Μαρίνα Ζέας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v