Στο «μικροσκόπιο» όπλα και κρησφύγετο

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της βαλλιστικής έρευνας και της εξέτασης DNA για την υπόθεση των ληστών του Δίστομου. Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες οι δύο συλληφθέντες στη Ν. Αγχίαλο. Πώς τους εντόπισε η ΕΛΑΣ

  • Real.gr
Στο «μικροσκόπιο» όπλα και κρησφύγετο
Το βάρος στις έρευνες στο κρησφύγετο των ληστών του Διστόμου, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές (29/5) στη Νέα Αγχίαλο, ρίχνουν οι Αρχές, αναζητώντας αποτυπώματα και DNA.

Στο «μικροσκόπιο» της αντιτρομοκρατικής βρίσκεται η διασύνδεση των συλληφθέντων με άλλες υποθέσεις, ενώ αναζητείται το άλλο μέλος της συμμορίας, ο Γιώργος Πετρακάκος, ο οποίος διαφεύγει.

Η εντολή που, σύμφωνα με το Mega, έχει δώσει η αντιτρομοκρατική στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι κατά προτεραιότητα να εξετάσουν τους κάλυκες από τα όπλα, με τα οποία σκότωσαν άγνωστοι, πριν από μερικούς μήνες, τον σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Δομοκού στη Στυλίδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υποψίες πως ενδεχομένως αυτή η δολοφονία -που είχε γίνει με καλάσνικοφ και πιστόλι- μπορεί να έχει κάποια σχέση με τα όπλα, τα οποία βρέθηκαν μέσα στο κρησφύγετο ή επίσης και με τον Σπύρο Δραβίλα, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του με καλάσνικοφ, την Παρασκευή.

Όπως διευκρινίστηκε από την προανάκριση που διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική, ο 34χρονος, γνωστός με το ψευδώνυμο «καρφάκιας», εκτός των άλλων, ήταν ο άνθρωπος που είχε με απειλή οδηγήσει το ελικόπτερο στις φυλακές Κορυδαλλού για την απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες οι δύο συλληφθέντες

Στο μεταξύ, τρεις βαριές κακουργηματικές κατηγορίες απήγγειλε χθες (30/5) ο εισαγγελέας σε βάρος των δύο ληστών που συνελήφθησαν, του Σπύρου Χριστοδούλου (45 ετών) και του Γρηγόρη Τσίρωνη (37 ετών).

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται πλέον και για διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και ληστεία κατά συρροή, ενώ σήμερα, οδηγούνται στην Εισαγγελία Εφετών, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης.

Πάντως, οι αστυνομικοί φαίνεται ότι συνέλαβαν τους καταζητούμενους λίγο πριν οι τελευταίοι προχωρήσουν σε μια νέα ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη περιοχή Νέο Μοναστήρι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία. οι ίδιοι είχαν ενοικιάσει  την μεζονέτα στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς, όπου και εντοπίστηκαν, πριν από περίπου οκτώ μήνες με ψεύτικα στοιχεία μέσω μεσίτη.

Πώς τους εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις για την επιχείρηση της Αστυνομίας στη Ν. Αγχίαλο, τις οποίες έκανε το Σάββατο ο αρχηγός ΕΛΑΣ, Δημήτρης Τσακνάκης, οι ληστές εντοπίστηκαν έπειτα από πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής ότι σε δύο σοβαρές ένοπλες ληστείες που έγιναν το τελευταίο διάστημα, στην περιοχή της Θεσσαλίας, πιθανόν εμπλέκεται ο Β. Παλαιοκώστας.

Τελικά από την αστυνομική επιχείρηση βγήκε «λαβράκι», καθώς εκτός των άλλων, ο ένας εκ των συλληφθέντων, ο Γρ. Τσιρώνης, καταζητείτο ως ένας εκ των «ληστών με τα μαύρα» και είναι επικηρυγμένος από το 2009 με 600.000 ευρώ, μαζί με τους αδελφούς Μάριο και Σίμο Σεϊσίδη, για σοβαρές ληστείες που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια.


VIDEO-ΕΛΑΣ από realmedialive

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, ο δεύτερος από τους συλληφθέντες είναι ο Σπ. Χριστοδούλου που μαζί με τον καταζητούμενο Γ. Πετρακάκο, ήταν οι δράστες της ένοπλης ληστείας στο Δίστομο τον περασμένο Αύγουστο, ενώ φέρονται ως δράστες και άλλων πολλών ληστειών.

Εξάλλου, η Αντιτρομοκρατική εντόπισε τρία καλάσνικοφ, τέσσερα πιστόλια, μεγάλο αριθμό φυσιγγίων και τρία οχήματα, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των τριών δραστών.

Σε ερώτηση αν οι τρεις ληστές έχουν οποιαδήποτε σχέση με τρομοκρατία, ο κ. Τσακνάκης απάντησε πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο, παρά το γεγονός ότι σε κάποιες από τις ληστείες που διέπραξαν τα μέλη της συμμορίας στο παρελθόν φαίνεται ότι συμμετείχε ο Νίκος Μαζιώτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v