Κροατία: Οι εξαγωγείς ζητούν μέτρα οικονομικής πολιτικής

Σταθερό οικονομικό περιβάλλον τουλάχιστον για μια δεκαετία διεκδικούν οι εξαγωγείς στην Κροατία.

  • Real.gr
Κροατία: Οι εξαγωγείς ζητούν μέτρα οικονομικής πολιτικής
Η Ένωση Εξαγωγέων της Κροατίας καλεί την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση της χώρας να προχωρήσουν στη λήψη προληπτικών μέτρων οικονομικής και νομισματικής πολιτικής για χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον μιας δεκαετίας.

Ποσοστό 84% των εξαγωγέων που συμμετείχαν σε πρόσφατη δημοσκόπηση αξιολογούν ως αρνητικές τις επιπτώσεις της παρούσας οικονομικής πολιτικής στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος, 82% των ερωτηθέντων αξιολογούν επίσης ως αρνητική, την ένταξη της χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), αναφορικά με την πορεία της επιχειρηματικότητας στη χώρα.

Οι εξαγωγικές επιχειρήσεις καλύπτουν ποσοστό 13% επί του συνόλου των επιχειρήσεων στην Κροατία, ενώ το οικονομικό τους αποτέλεσμα αντιστοιχεί σε ποσοστό 64% επί των πωλήσεων του συνόλου των επιχειρήσεων, απασχολώντας ποσοστό 51% των εργαζομένων, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο εξαγωγικός κλάδος της Κροατίας είχε αναπτυξιακές επενδύσεις 1,6 δισ. κούνα, ποσοστό 77% επί του συνόλου των αναπτυξιακών επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν στην κροατική οικονομία.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι οι εξαγωγείς στην Κροατία αποτελούν έναν σταθερό πυλώνα στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της οικονομίας, ενώ οι απόψεις τους έχουν σοβαρό αντίκτυπο στη διαμόρφωση οικονομικού και πολιτικού κλίματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v