Χρυσόγονος: Το πακέτο μέτρων είναι χειρότερο από το mail Χαρδούβελη

«Θα πρέπει να υπάρξει αναβάπτιση στη λαϊκή εντολή», είπε στον realfm 97,8 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην περίπτωση που οι δανειστές δεν κάνουν πίσω.

  • Real.gr
Χρυσόγονος: Το πακέτο μέτρων είναι χειρότερο από το mail Χαρδούβελη
Στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές και στη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή.

«Οτι το πακέτο αυτών των μέτρων δεν μπορεί να το αποδεχθεί όχι μόνο ο πρωθυπουργός, νομίζω ο ΣΥΡΙΖΑ γενικά, το θεωρώ περίπου δεδομένο. Είναι σαφώς χειρότερο από το mail Χαρδούβελη. Εν πάση περιπτώσει θεωρώ ότι θα ήταν εκτός των ορίων της λαϊκής εντολής να υπογράψουμε τέτοια πράγματα και να τα εφαρμόσουμε. Από την άλλη μεριά όμως δεν έχουμε και λαϊκή εντολή για ρήξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Χρυσόγονος.

Και πρόσθεσε: «Εχουμε λαϊκή εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση η οποία να φέρε επωφελές αποτέλεσμα. Αν έστω και την τελευταία στιγμή υπάρξουν γενναίες εκπτώσεις, εκ μέρους των δανειστών και στις απαιτήσεις τους και έρθει σε ένα λογαριασμό το πράγμα έχει καλώς. Αν όχι θα πρέπει να υπάρξει αναβάπτιση στη λαϊκή εντολή, διότι είτε προς τη μία, είτε προς την άλλη κατεύθυνση υπερβαίνουμε τα όρια της εντολής του Ιανουαρίου».

Στο ερώτημα αν αυτό που λέει είναι ότι αν δεν κάνουν πίσω οι δανειστές θα πρέπει ο πρωθυπουργός να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Αντί για εκλογές εγώ πιο λογικό θα έβλεπα το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος που μπορεί να γίνει και πολύ συντομότερα».

Συνέχισε δε λέγοντας: «Με τη διαφορά ότι αυτά έπρεπε να είχαν γίνει και νωρίτερα, ούτως ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια απόφαση, ο κυρίαρχος λαός να καταλήξει σε μία απόφαση, υπό συνθήκες σχετικά ανεκτές. Διότι αν γίνει δημοψήφισμα, ή εκλογές, σε συνθήκες παύσεως πληρωμών και ενδεχομένως αντιποίνων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καταλαβαίνετε ότι δεν διασφαλίζεται όσο θα έπρεπε η ανόθευτη εκδήλωση της βούλησης του ελληνικού λαού».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v