Έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία

Περισσότερα από 53 εκατ. ψηφοφόροι προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα. Oι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη ενός υπόπτου για την δολοφονική επίθεση στην συγκέντρωση του HDP.

  • Real.gr
Έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία
Περισσότερα από 53 εκατ. ψηφοφόροι προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα της Τουρκίας και ψήφισαν προκειμένου να αναδείξουν τα 550 μέλη της νέας εθνοσυνέλευσης. Τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά το βράδυ, όταν και θα υπάρχει σαφή εικόνα.

Έπειτα από μία ιδιαίτερα έντονη προεκλογική περίοδο, η ώρα της αλήθειας έφτασε για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιθυμεί να προχωρήσει σε αναθεώρηση του Συντάγματος και να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό της γειτονικής χώρας.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε έντονη συζήτηση για την ασφάλεια της διαδικασίας. Σήμερα η Τουρκία θύμιζε «φρούριο», καθώς στους δρόμους βγήκαν περισσότεροι από 400.000 αστυνομικοί, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Ο Ερντογάν, αφού άσκησε τα εκλογικά του καθήκοντα στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε: «Παρατηρώ πως υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές. Αυτό είναι απαραίτητο για μία ισχυρή Δημοκρατία».

Εξάλλου, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι οι αρχές έχουν προχωρήσει στην σύλληψη ενός υπόπτου για την δολοφονική επίθεση της Παρασκευής στην συγκέντρωση του κουρδικού κόμματος HDP, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και περισσότεροι από 100 να τραυματιστούν.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v